Probléma

2023.04.25. 08:30

Gondot okoz a tornaterem hiánya Tiszapüspökiben

Korábban már megpróbált tornaterem építésére pályázni az tiszapüspöki önkormányzat, sikertelenül. Most az a terv, hogy a vármegyében megmaradt, vagy visszaadott pályázati pénzek igénylésével valósítanák meg az elképzelést.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Jelenleg nincs hol tornázniuk télen a tiszapüspöki gyerekeknek, ugyanis, ahogy azt már többször megírtuk, az általános iskola tornaterme már évek óta félig lebontva, romosan áll. A probléma megoldása ráadásul még csak nem is körvonalazódik az iskolát működtető Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), és a kivitelező cég közötti jogvita miatt. 

– Mivel az általános iskola tornatermének kérdése még mindig nem rendeződött, ezért azt vizsgálnánk meg a térség országgyűlési képviselőjének, Herczeg Zsoltnak a segítségével, hogy a vármegyében megmaradt, vagy visszaadott pályázati forrásokból van-e lehetőség támogatást igényelni, és az óvoda épületénél egy egyszerű, kézilabdapálya méretű tornatermet építeni – tájékoztatott Bander József, Tiszapüspöki polgármestere. 

Hozzátette, ez nagyon fontos lenne a település számára, hiszen a mindennapos testnevelés mind az óvodásoknak, mind az általános iskolás diákoknak fontos lenne, ám, egy ilyen új tornaterem megépítése több százmillió forintba kerülne. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában