Összefoglaló

2023.04.07. 20:00

Húsvéti programok szórakoztatták a szolnokiakat – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M4-es autóút Budapest felé vezető oldalán, Tiszapüspöki közelében pénteken dél körül. A balesetben érintett járműből egy ember nem tudott kiszállni. A helyszínre riasztottak egy mentőhelikoptert is. 

Próbalövészeten tesztelték a hamarosan Szolnokra érkező új helikopterek egyikét április 6-án, csütörtökön. Az Airbus H225-ös helikoptereket idén nyáron veszi át a Magyar Honvédség, a légi járművekre speciális, H-Force elnevezésű fegyverzetrendszert szerelnek. A világon először a magyar légierőnél vezetik be ezt a kombinációt.

Az időjárással dacolva, rengetegen látogattak ki pénteken délelőtt az Ormos Imre parkba, ahol kiváló hangulatú, hamisítatlan ünnepi programokat kínáltak a Szolnok Élménysziget munkatársai. Különösen a gyerekek voltak aktívak, ők ugyanis fáradhatatlanul keresték a parkban elrejtett tojáskártyákat, melyeket csokitojásokra lehetett beváltani. 

A korábbi három hónap helyett, ezentúl mindössze 30 napra van lehetőségük gyógyszert kiírni a háziorvosoknak Öcsödön. A most bevezetett rendszert korábban már kipróbálták Békésszentandráson, ami ott jól bevált.

Régészeti lelőhelyként tartják nyilván a bölcsőde mögötti területet Tiszaföldváron. A dombot az utóbbi napokban megbolygatták, onnan földet el is hordtak. Az ismeretlenek kézi erővel kezdték meg a bontást. A bölcsőde kamerafelvételeit jelenleg is vizsgálják az illetékesek.

Több módosítást is megszavazott a helyi adókról szóló rendeletben legutóbbi ülésén a törökszentmiklósi képviselő-testület. A telekadó eltörlése mellett a garázsadó esetében is történtek változások. Mostantól 15 ezer helyett 7500 forint kommunális adót kell fizetni a garázsok után a tulajdonosoknak.

Egy kétszázötvenmillió forintos pályázati támogatásnak köszönhetően energetikai korszerűsítés valósul meg a Városi Sportcentrumban Mezőtúron. A fejlesztés a sportcsarnokot, valamint a székház épületét is érinti majd.

A budapesti Erkel utcában lévő épület egyik lakását nemrég kezdték el felújítani. A munkálatok során elképesztő dolgokra bukkantak a parketta alatt. Több tucat emberi csontot, többek között koponyákat és medencecsontot is találtak. A szakemberek azonnal értesítették a lakás tulajdonosát, aki kihívta a rendőröket. 

Belehalt a sérüléseibe a szombathelyi kórház intenzív osztályán a 16 éves Kira, aki szerda este súlyos autóbalesetet szenvedett. A baleset Magyarlak és Szentgotthárd között történt. A jármű lesodródott az útról, megpördült, végül a tetejére borult.

Megdöbbentő történetre derült fény Kézdivásárhelyen. Egy 14 éves lányt az alkoholista apja italért és párezer forintért adott el szexrabszolgának. Erika megpróbált ugyan hazaszökni, de apja mindig visszavitte fogvatartóihoz, akik többször megverték és megerőszakolták a rabszolgasorban tartott gyermeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában