Telepprogram

2023.04.28. 19:00

Szegénységben élő családok kaptak új otthont Tiszaburán

200 millió forintból hét ingatlant is felújítottak a program részeként.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Lezárták a „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal Tiszaburán” elnevezésű projektet, melynek végcélja a társadalmi befogadás és beilleszkedés a méltányos lakhatási feltételek megteremtésével. Ebből adódóan a településen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Tiszaburai Önkormányzat közösen Csillag Szolgáltató Pont és Csillag Szolgáltató Házat hozott létre, ahol adósságrendezésre, álláskeresésre és hivatali ügyintézésre van lehetőségük a helybélieknek.

A program lezárásaként 200 millió forintból hét ingatlant is felújítottak, amelynek lakhatási feltételeit a család munkaerőpiaci és közösségi lendületéhez, valamint a gyermekek folyamatos óvodai és iskolai részvételéhez kötötték. Így a programban résztvevő hét tiszaburai család hamarosan elfoglalhatja új otthonát.

Az önkormányzatnak fontos a generációkon átívelő élethelyzetek és mélyülő hátrányok felszámolása, melyet integrált módon, a helyi közösségek, civil szervezetek, valamint jogi és egyházi személyek segítségével végeznek. A telepprogram azon mélyszegénységben élő családoknak nyújtott kitörési lehetőséget, akik felzárkózását a legnagyobb mértékben lakhatási körülményeik akadályozták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában