Szoljon podcast

2023.04.21. 14:48

Színes forgataggal nyílt meg a szolnoki utazás kiállítás – galériával, videóval

Színes standok, számtalan szórólap – kirándulásra, kikapcsolódásra invitál a huszonnegyedik alkalommal megszervezett Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállítás. A rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Hild tér ad otthont.

P. Pusztai Nóra

Sok érdeklődőt vonzott a különleges program

Fotó: Nagy Balázs

Szálláshelyek, gasztronómia, történelem és kultúra. Tizenkét turisztikai kiállítóval és meglepetésprogramokkal várja az érdeklődőket a Szolnoki Utazás és Szabadidő kiállítás. A rendezvényt péntek délelőtt a Hild téren nyitották meg. 

– A Pannon táj szíve üdvözli Hunnia szívét – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Végh László Sümeg polgármestere a megnyitó résztvevőit. A dunántúli település díszvendégként van jelen a kiállításon.

Sümegen mindig az együttműködés vezérelt bennünket, örülök, hogy bekapcsolódhattunk ebbe az összefogásba, remélem a kapcsolat hosszútávon megmarad, látunk benne fejlődési lehetőséget 

– mondta.

Arról is beszélt, hogy Sümeg mediterrán-hangulatú kisváros, gazdag történelmi múlttal, mely a mai arculatát is meghatározza.

Galó Anita, az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület titkárság-vezetője a kiállítás elmúlt évtizedeire tekintett vissza.

– A budapesti mellett egyetlen vidéki utazási kiállításként maradt talpon ez a rendezvény. A kiállítók a térség kínálatát bemutatják, a vendégek személyesen találkozhatnak a települések képviselőivel. Az illatok, ízek elrepítik az érdeklődőket az adott területre – emelte ki, majd a Tisza-tó turisztikai jelentőségéről is beszélt.

– Jelentős születésnapot ünnepel a Tisza-tó, ötven éve hozták létre azzal a céllal, hogy az öntözést segítse, az elmúlt években „körbefonta” a turizmus, ami egyre intenzívebben fejlődik – hangsúlyozta.

– Nem szégyen tanulni azoktól, akik hagyományokkal rendelkeznek és, akik olyan értékálló turisztikai termékeket hoztak létre, gondoznak, melyek minden pillanatban kiállják a nehézség próbáját – fogalmazott Fejér Andor alpolgármester.

Komoly feladatként megfogalmazta a célokat: fontos, hogy Szolnokra is visszatérjenek a vendégek. 

– Számos olyan országhatárokon túlnyúló rendezvényünk van, ami kiállta az idő próbáját, vendégéjszakák számát nem növeli, de látogatókat vonz. A turisztikai fejlesztésekkel lépésenként haladunk – tette hozzá. 

A Várkapitány Lovagi Torna Egyesület képviselői a megnyitóra műsorral készültek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában