Összefoglaló

2023.04.06. 20:00

Új áruház nyílik Szolnokon, az egykori CBA épületében – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Az Aldi nyit üzletet Szolnokon, a volt Domus, egykori CBA épületében. A cég még idén megnyitná üzletét az Ady Endre úton, amely mellett parkolókat is kialakítanak. Az épület évek óta üresen áll, régóta pletykák kelnek szárnyra arról, mi történik majd a hatalmas épülettel. Most már biztos: áruház lesz belőle.

Utoléréses baleset történt a 4-es főút 126-os kilométerszelvényénél, Budapest irányába április 6-án, csütörtökön délelőtt. Egy pótkocsis teherautó, egy kisteherautó és egy üres trélert vontató személyautó szaladt egymásba Fegyverneken. A balesetben egy személy sérült meg.

Kamaszként túlélte a leukémiát, ám kerekesszékbe került a szolnoki Csontos Csenge. A tizenkilenc éves diáklány hasonló sorsú társainak is segíteni kíván a „Szolnoki Kutyagolással”. A választhatóan 2 és 4 kilométeres futótávra bárki benevezhet egyedül, vagy családtagjaival, barátaival, illetve kutyáival közösen.

Kigyulladt a kereskedelmi és iparkamara épülete a szolnoki Kellner Gyula utcában április 6-án, csütörtökön. A tűzoltók több autóval érkeztek a helyszínre, ám mint kiderült, nem az épület, hanem a szeméttároló égett.

Április 5-én, szerdán délután egy tarnaörsi lakos a személyautójával a jászberényi Kossuth úton az egyik kijelölt gyalogos-átkelőhelynél nekihajtott egy ott mozgáskorlátozott járművel áthaladó férfinek. A baleset következtében azonban szerencsére személyi sérülés nem történt.

Elkészültek a szolnoki Thököly úti új laktanya tervei, a kivitelezés 2024-ben indulhat el. A Besenyszögi úti volt laktanya területét is felajánlotta Szolnok a honvédségnek, ahol egy lakópark épülhet. 

Árokba csapódott egy autó szerda este Magyarlak és Szentgotthárd között Vas vármegyében. Az autót a 17 éves Norman vezette, ő nem sérült meg, 16 éves barátnője, Kira viszont súlyos fejsérüléseket szenvedett, jelenleg is küzdenek az életéért.

Pénzt követelt tőle az áldozat, összevesztek, ezért önvédelemből halálra verte ismerősét egy férfi Tömörkényen. A férfi azt mondta, az áldozat volt barátnőjéért és annak lányáért követelt fejenként tőle hárommillió forintot. Az elkövető a holtestet elrejtette, amit mostanáig nem találnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában