Zöldítés

2023.05.18. 18:30

A megújuló energia használatáról tartottak fórumot a vármegyeházán

Mészáros Géza

Hubai Imre, az esemény házigazdája kiemelten fontosnak tartja a meglévő munkahelyek védelmét, illetve az energiabiztonság elősegítését

Forrás: Archív

Fotó: Nagy Balázs

„A geotermikus energia többlépcsős hasznosításának lehetőségei a turizmusban, a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban” címmel szakmai fórumot tartottak a vármegyeháza dísztermében csütörtökön.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő a köszöntőjében, dr. Katona Károly, a vármegyei kormányhivatal főigazgatója a megnyitó beszédében, valamint Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, az esemény házigazdájaként egyaránt hangsúlyozták, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy saját lehetőségeihez mérten erősítse a mezőgazdasági termelők, a térségben működő vállalkozások és önkormányzatok alkalmazkodó képességét. Továbbá segítse a meglévő munkahelyek védelmét és élen járjon az energiabiztonság elősegítésében. Ennek jegyében, az öntözési szakmai napok után, ezúttal a geotermikus energia komplex hasznosításával összefüggésben hoztak tető alá szakmai rendezvényt.

A felszólalók előadásában elhangzott, hogy hazánk geotermikus adottságai nagyon jók, egyelőre mégsem használjuk ki kellőképpen. 

Megtudtuk, zárkózunk fel a „nagyokhoz”: európai összevetésben a geotermikus hőfelhasználás tekintetében Magyarország már ma is az első ötben van: Hollandia, Németország, Franciaország és Izland után „mi jövünk”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában