Összefoglaló

2023.05.14. 20:00

Jó hangulatú fesztivállal zárult az országos pálinkaverseny Karcagon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

A rendőrök januárban őrizetbe vettek egy jászladányi férfit, akitől 41 kilogrammnyi, hazánkban nem engedélyezett gyógyszert foglaltak le Szolnokon. Főleg tiltott teljesítményfokozókat rejtettek a Spanyolországból kapott csomagjai. Az ügyben nemrég új gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség.

Vasárnap hivatalosan is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a felújított Klein-ház, vagyis, a Klein-Lábassy Kultúrkúria Törökszentmiklóson. A közel 500 négyzetméteres épületben egyebek mellett három emlékszoba, egy nagy polgári szalon, és több, a civil szervezetek működéséhez szükséges helyiség található.

Szerdától Karcag adott otthont az idei Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek, mely Kecel, Budapest, Mezőkövesd, Esztergom, Komárom, Sümeg, Miskolc, Nyíregyháza és Körmend után érkezett a Nagykunság fővárosába. Az esemény szombaton jó hangulatú fesztivállal zárult.

Szombaton délután véget ért a versenyfutás a megyei első osztály bajnoki címéért. A Martfű úgy nyerte meg a végül erről döntő, Kisújszállás elleni mérkőzést, ahogy az egész bajnokságot: szervezett, stabil játékkal. A játékosok a lefújást követően megadták a módját az ünneplésnek.

Szombaton rendezték az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban a Kiugró tehetségkutató gáláját. A zsűri több fordulóban választotta ki azokat a fiatalokat, akik a legjobbak között mutathatták meg tudásukat. 

Életmód expóra várták az érdeklődőket a testi és lelki felfrissülés jegyében szombaton 10 és 13 óra között a Szandaszőlősi Művelődési Házban. Az érdeklődők rengeteg program közül válogathattak.

Teljesen lezárják az újszászi Abonyi úti vasúti átjárót május 20-án, szombaton este 9 órától másnap, vasárnap hajnali 5 óráig a vasúti pálya vágányszabályozása miatt. A forgalomkorlátozás ideje alatt a közúti forgalmat a 32-számú főút irányába terelik el.

A napokban egy vízzel telítődött aknába esett egy ló Vindornyaszőlősön, egy Aranysor úti telepen. A keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet a patás körül, majd egy munkagép segítségével kiemelték a lovat a fogságából. Szerencsére az állat sérülések nélkül megúszta a balesetet.

A budapesti rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint összesen több mint tízmillió forintot csalt ki két nőtől, akikkel egyszerre tartott fenn szerelmi kapcsolatot. Végül úgy bukott le, hogy az egyik szeretője találkozott az anyjával, akiről azt hazudta, hogy halott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában