Összefoglaló

2023.05.01. 20:40

Motor szentelést tartottak Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Közel száz motort szenteltek meg az egyik szolnoki templom előtt. A rendezvény motoros felvonulással kezdődött hétfőn délelőtt.

Százegy éves jelmeztervező emlékanyagát őrzi a szolnoki múzeum gyűjteménye. Különleges darabokkal gazdagodott a szolnoki Damjanich János Múzeum. Az intézmény egyik szakembere a minap a dr. Sebestény Gyula úti telephelyen számolt be róla, hogy egy százegy éves, korábban jelmeztervezőként és grafikusként dolgozó hölgy munkásságának emlékanyaga került be gyűjteményükbe.

Emucsibék keltek ki a tiszaderzsi Kenguru Parkban. Öt apró emucsibe is napvilágot látott az elsősorban ausztrál élővilágot bemutató mini állatkertben.

Új fajjal gazdagodott a tiszaderzsi Kenguru Park. A Tisza tó partján található mini állatkertben bár elsősorban Ausztrália élővilága elevenedik meg, más földrészek állatai is képviseltetik magukat.

Zenés ébresztővel indult a retro majális Jászberényben. Rúzsa Magdi ad koncertet hétfőn este a JP Aréna előtti parkolóban.

Nagy sikere volt a második vizslás találkozónak a Tisza-tónál. Másodszorra szervezték meg a vizslás találkozót, melyre az ország minden tájáról érkeztek érdeklődők.

A kihajtás jegyében rendezték meg vasárnap a Tisza Placcot Tiszavárkonyban. A festői folyóparton tartott eseményen a dabasi csikósok is bemutatták tudásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában