Galériával

2023.06.30. 18:01

Egészségügyi dolgozók munkáját ismerték el Karcagon

Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről Szabóné Tarnai Lilla ápolási igazgató-helyettes emlékezett meg.

Daróczi Erzsébet

Az ünnepségen a Karcagi Kátai Gábor Kórház valamennyi egészségügyi dolgozójának F. Kovács Sándor, Hubai Imre, Szepesi Tibor és Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg az áldozatos munkát

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Karcagi Kátai Gábor Kórház Semmelweis-napi ünnepsége előtt a kórház, a város és a vármegye vezetői a Déli temetőben megkoszorúzták dr. Kátai Gábor egykori igazgató és dr. Szalay László Imre intézeti főgyógyszerész sírját, majd az ünnepség a kórház díszudvarán folytatódott.

Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről Szabóné Tarnai Lilla ápolási igazgató-helyettes emlékezett meg, majd a magyar egészségügy napján a Karcagi Kátai Gábor Kórház valamennyi egészségügyi dolgozójának és alkalmazottjának F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre vármegyei elnök, Szepesi Tibor polgármester és Nagyné László Erzsébet főigazgató köszönte meg az áldozatos és lelkiismeretes magas szintű szakmai munkáját.

Ezután díjak, elismerések átadása következett, ahol a köszöntők mellett dr. Suba László, az Országos Kórházi Főigazgatóság Észak-Alföldi területi Koordinációs Osztály, osztályvezetője, dr. Takács Beáta orvosigazgató, Horváthné Vass Erzsébet ápolási igazgató gratulált a díjazottaknak.

A Karcagi Kátai Gábor Kórház Igazgató Testülete Kátai díjat adományozott dr. Farkas Béla főorvos, a szülészet-nőgyógyászat osztályvezetője, dr. Kanász Nagy László főorvos, a kardiológiai és kardiológiai rehabilitációs osztály osztályvezetője, illetve posztumusz Kátai-díjat dr. Farkas Béla bőrgyógyász főorvos részére, melyet fia dr. Farkas Béla vett át a család nevében.

A Karcagi Kátai Gábor Kórház igazgató testületi dicséretében is többen részesültek, valamint az igazgató testület dr. Gáti Sándor traumatológus szakorvost adjunktussá nevezte ki.

Az önkormányzat a Karcag Város Egészségügyi Szolgálatáért Díjat dr. Farkas Béla, a Szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa részére adományozta, az elismerést Szepesi Tibor polgármester adta át.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezete Semmelweis-nap alkalmából kimagasló szakmai munkája jutalmáért elismerésben részesítette Karcagi-Nagy Zoltánné oktatási referenst, a díjat Majorosné Baksa Erzsébet, a helyi szervezet elnöke adta át. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezete a Magyar Ápolók Napja alkalmából a „Vármegye Ápolója” díjat adományozta a betegellátásban nyújtott szakmai munkájáért február 24-én Szolnokon Nagy Erika, az Anaestheziológiai és Intenzív terápiás osztály osztályvezető ápolója részére, Kátainé Nyakó Edit Dévény és gyermekrehabilitációs szakgyógytornász ugyanott Elismerő Oklevelet vett át. Mindkettőjüket virággal köszöntötték, majd ismertették azok névsorát, akik az igazgatói testület oklevelét vehették át 25, 30 és 40 éves szolgálati idő után.

A Semmelweis-napi rendezvény után délután kerti parti kezdődött a kórház udvarán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában