Fejlesztés

2023.07.15. 18:30

A támogatott lakhatás lehetőségeit is bemutatták a jászberényi szakmai találkozón

A Jászság egyik legnagyobb szociális projektjén dolgozik jelenleg a „Helyet!” Alapítvány.

Illés Anita

Pócs János országgyűlési képviselő (balra) a fejlesztés térségi jelentőségét hangsúlyozta. Gáspár Csaba (középen) szakmai vezető részletesen ismertette a projekt elemeit

Fotó: Pesti József

Támogatott lakhatás és közösségi alapú ellátások címmel térségi találkozót szervezett csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Nonprofit Kft. és a „Helyet!” Alapítvány Jászberényben. 

A rendezvénynek az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása adott helyet, ahol a fogyatékkal élő és autista személyek számára elérhető támogatott lakhatás szolgáltatások jelenlegi helyzetéről tárgyaltak, valamint bemutatták a „Helyet!” Alapítvány új szociális projektjét, melynek keretében fejlesztik a szociális alapszolgáltatásokat és újabb támogatott lakhatást alakítanak ki. Ehhez közel 252 millió forintot nyertek az emberi erőforrás fejlesztési operatív programban. A fórumon Pócs János országgyűlési képviselő köszöntője után Gáspár Csaba, az alapítvány szakmai vezetője bemutatta a szervezetet, a fogyatékossággal élők ellátását biztosító szolgáltatásaikat, valamint a projektben megvalósuló szolgáltatásfejlesztést. 

Ennek elemei többek között: a házi segítségnyújtás alapszolgáltatás kialakítása, az Albatrosz Fogyatékkal Élők Nappali Ellátása és a Pegazus Támogató Szolgálat korszerűsítése, új támogatott lakhatás férőhelyek létrehozása. Elindulhat a közösségi pszichiátriai szolgálat, hogy a jövőben pszichoszociális fogyatékossággal élők számára is támogatott lakhatás jöhessen létre. 

Az ellátási terület a Jászságra fókuszál, de a bentlakásos intézményekbe az ország egész területéről lehet jelentkezni. A rendezvény eszmecserét biztosított a térségben dolgozó szociális szakemberek, önkormányzatok és a szolgáltatás lehetséges igénybe vevői, családtagjai részére. Sok más mellett szó volt a közösségi pszichiátriai ellátás helyzetéről és körbejárták a gondnokság vagy támogatott döntéshozatal kérdését is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában