Vonatközlekedés

2023.07.25. 14:28

Felsővezeték-szakadás miatt jelentős késésekre és járatkimaradásokra kell számítani a szolnoki vonalon is

A 650-es számú IC nyílt vonalon várakozik, az utasoknak a le-, illetve átszállításig meg kell várniuk, hogy a felsővezetéki szakemberek megteremtsék a biztonságos feltételeket.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Megsérült a vasúti felsővezeték Kőbánya felső állomásnál, emiatt a miskolci és szolnoki vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre és kimaradó járatokra kell számítani – írja az MTI. 

A MÁVINFORM szerint Rákos és Kőbánya felső között a helyreállításig két vágányon szünetel a vonatforgalom, emiatt a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon jelentősen hosszabb menetidőkre, kimaradó járatokra kell számítani. 

Hozzátették: a 650-es számú IC nyílt vonalon várakozik, az utasoknak a le-, illetve átszállításig meg kell várniuk, hogy a felsővezetéki szakemberek megteremtsék a biztonságos feltételeket.

A torlódások és késések csökkentése érdekében az óra 20 perckor induló sülysápi S60-as vonatok nem közlekednek, a gödöllői S80-as vonatok pedig csak Rákosig mennek, és onnan fordulnak vissza Gödöllő felé. Az utasok az IR85-ös Mátra és az IR87-es Agria InterRégióval tudnak utazni a Keleti pályaudvar és Rákos között. Az InterRégiók 5 perccel később, az S80-as vonatok menetrendi idejében indulnak a Keletiből.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában