Lista

2023.07.24. 09:00

Hálapénzt elfogadó orvos Szolnokon, kábítószerkereskedők a Jászságban – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak egy szolnoki orvost, kábítószerkereskedőkre csapott le a rendőrség a Jászságban – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Az ügyben érintett orvos munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette a Hetényi Géza Kórház

Fotó: Nagy Balázs

1. Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak egy szolnoki orvost, közel 40 millió forintot találtak nála

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói tetten érték azt a szolnoki orvost, aki hálapénzt fogadott el a kórházban nyújtott ellátásért annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el. A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A rendőrök készpénzt tartalmazó borítékokat is lefoglaltak
Forrás: Police.hu

2. Megszüntette a hálapénzt elfogadó orvos munkaviszonyát a Hetényi

Múlt héten kedden vették őrizetbe azt a szolnoki orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. Az orvos munkaviszonyát röviddel ezt követően megszüntette a szolnoki Hetényi Géza Kórház.

3. Kábítószerkereskedőkre csapott le a rendőrség a Jászságban

Kábítószerkereskedőkre csapott le a rendőrség a Jászságban. Egy 38 éves férfi a gyanú szerint az elmúlt időszakban rendszeresen, anyagi haszonszerzés miatt, a szerepeket felosztva hozott létre egy bűnszövetséget, melynek tagja volt a fia és még két helyi férfi. A szervezet új pszichoaktív anyag értékesítésével foglalkozott a településen, de a vezér nem volt rest „viszonteladóknak” is értékesíteni az illegális szert.

A rendőrök négy helyszínen találtak kábítószergyanús anyagokat
Forrás: Police.hu

4. Megdöbbent a Magyar Orvosi Kamara vármegyei szervezete a hálapénzes szolnoki orvos esetén

Múlt héten kedden vették őrizetbe azt a szolnoki orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. A Magyar Orvosi Kamara JNSZ Vármegyei Területi Szervezete megdöbbenve értesült a Hetényi Géza Kórházban történt esetről. A kamara vezetése határozottan elutasítja a hálapénz elfogadását és ennek büntethetőségét is támogatja.

5. Nyolc évet is kaphat a hálapénzzel megbukó szolnoki orvos

Múlt héten kedden vették őrizetbe azt a szolnoki orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. A Btk. szerint a hálapénz elfogadása vesztegetés elfogadásának minősül, mely alapesetben 1-5 évig büntethető, amennyiben azonban felmerül az üzletszerűség lehetősége, úgy a büntetési tétel már 2-8 évig terjedhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában