Tízmilliók borítékban

2023.07.20. 11:29

Megdöbbent a Magyar Orvosi Kamara vármegyei szervezete a hálapénzes szolnoki orvos esetén

Hírportálunknak reagált a Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezete is annak az orvosnak az ügyében, akit kedden vettek őrizetbe üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Kedden vették őrizetbe azt a szolnoki orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. A kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le. Az ügyben megkerestük a Magyar Orvosi Kamara vármegyei szervezetét is. Az orvos – mint azt megtudtuk – kamarai tag.

– A Magyar Orvosi Kamara JNSZ Vármegyei Területi Szervezete megdöbbenve értesült a Hetényi Géza Kórházban történt esetről, melyben egyik kollégánk ellen vesztegetés alapos gyanúja miatt eljárás indult – reagált dr. Molnár Ferenc elnök az esetre. Mint azt hangsúlyozta, a kamara vezetése határozottan elutasítja a hálapénz elfogadását és ennek büntethetőségét is támogatja.

– Az orvostársadalom döntő része nagy szakmai elhivatottsággal, becsületesen, az etikus orvoslás szempontjai szerint végzi tevékenységét, elítél minden hasonló esetet. Sajnálatosnak tartjuk, hogy kollégánkkal szemben - egy szakmai szempontból sikeres, elismert életút után - bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja merül fel – mondta.

Hozzátette, a kamara kizárólag a büntető eljárás jogerős befejezését követően intézkedhet a tagsági jogviszony megszüntetéséről.

– Kamarai etikai eljárás indítására jelenleg nincs hatáskörünk, mert a kötelező kamarai tagság megszüntetéséről rendelkező jogszabály az etikai eljárások lefolytatását is elvette a kamarától – tette hozzá az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában