Aktuális állapot

2023.07.17. 16:07

Javában zajlik a kétpói vonatbalesetben tönkrement vasúti pálya javítása – videóval

Videón látszik, milyen állapotban van a vasúti vágány és annak környéke Kétpónál, ahol kisiklott egy vonatszerelvény több vagonja.

Rimóczi Ágnes

Ilyen állapotban van jelenleg a vasúti pálya Kétpónál

Forrás: Részlet a videóból

Ahogy arról hírportálunkon is beszámoltunk, vasárnap hajnalban újraindul a vonatforgalom Tiszatenyő és Mezőtúr között. A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint ugyanis július 15-én, szombaton este befejezték a július 9-én Kétpónál történt baleset során kevésbé rongálódott vágány helyreállítását, valamint a pálya és a biztosítóberendezés ellenőrzését. Egyelőre egy vágányon  közlekedhetnek a személyszállító vonatok Tiszatenyő és Mezőtúr között, az utasoknak – egy vonatpár kivételével – már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk.

A Viharsarok vasútja elnevezésű Facebookos oldalon egy videó szemlélteti, hogyan járható az a szakasz. A tematikus információs weboldal vasárnap késő délután közzétett videóján jól látszik, hogy a jobb oldali vágányon még jócskán van javítanivaló, ahogyan feltűnik az is, hogy a kisiklott konténerek közül néhány még a helyszínen, a sínek mellett van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában