Kitüntetés

2023.07.16. 19:30

Lólé Zsolt, a jenei polgárőrök vezetője újabb elismeréssel gazdagodott

Előadások, családi napi rendezvény és esti zenés mulatság egyaránt várta a térség polgárőreit. Huszonkét vármegyei egyesületből érkeztek érdeklődők.

Kovács Berta

Lólé Zsolt ismét kitüntetést kapott

Forrás: Beküldött fotó

Szakmai előadások után a kikapcsolódást célzó programok várták vármegyénk polgárőreit családostól a szombati Tiszajenői Regionális Polgárőr Napon.

Lólé Zsolt, a jenei polgárőr egyesület elnöke, ötletgazda, immár második alkalommal rendezte meg a nagyszabású összejövetelt a Szolnok Városi Polgárőr Egyesülettel együttműködve. Az eseményhez pályázat útján szereztek forrást, valamint az önkormányzat is támogatta a programot.

A művelődési háznál huszonkét polgárőr egyesület mintegy kétszáz tagja és családtagjaik élvezhették az egész napos programot.

A legkisebbekre is gondoltak az ugrálóvárakkal
Forrás: Beküldött fotó

A rendezvényre ellátogatott dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke is.

Szabó Zoltán az OPSZ szakmai elnökhelyettese, a vármegyei szövetség elnöke pedig a délelőtti szakmai programon a polgárőrök büntetőjogi felelősségéről értekezett hallgatóságának. Az oktatáson résztvevő újoncok később sikeres vizsgán adtak számot tudásukról.

Az ünnepségen Virág József polgármester mondott köszöntőt, kifejtve, milyen nélkülözhetetlen feladatokat végeznek településük polárőrei. A rendezvényen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is, aki elismerését fejezte ki a polgárőröknek munkájukért.

Díjátadásra is sor került: Lólé Zsolt a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetést vehetett át dr. Túrós Andrástól.

A rendezvényen a társhatóságok, a rendőrség, a Büntetés-végrehajtási Intézet és a Katasztrófavédelem képviselői is részt vettek, valamint bemutatót tartottak a kecskeméti tűzoltók is.

Kikapcsolódás gyanánt a közösségépítő beszélgetéseken túl lehetett íjászkodni, különféle vetélkedőket is tartottak. A legkisebbekre is gondoltak a szervezők: ugrálóvárakon élhették ki mozgásigényüket.

Este zenés mulatság vette kezdetét, a retro diszkó egészen hajnalig tartott.

A polgárőrök dr. Túrós András beszédét hallgatták
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában