Program

2023.07.08. 19:50

Szépen fejlődnek a zöldségek a kuncsorbai fóliasátrakban

Paradicsomot, paprikát, uborkát termesztenek hat fóliasátorban Kuncsorbán. A közmunkaprogram keretében ciroktermeléssel is foglalkoznak a településen.

Rimóczi Ágnes

A növekedő paradicsomokat Stassné Ullár Hajnalka mutatta meg hírportálunk munkatársainak

Fotó: Mészáros János

Idén is „tele vannak” a fóliasátrak Kuncsorbán, azokban szépen fejlődnek a paradicsomok, a paprikák és az uborkák. Az egészséges és ízletes zöldségféléket a közmunkaprogram keretén belül gondozzák, nevelgetik a munkások. 

A közfoglalkoztatás keretén belül a mezőgazdasági programunkban jelenleg heten dolgoznak. Ők gondozzák a fóliákban lévő növényeket. A gyümölcsösünkben a szilva- és sárgabarackfák közül idén főleg az előbbiek termésében bizakodhatunk. Emellett továbbra is foglalkozunk ciroktermeléssel mintegy fél hektárnyi területen, mely télen is ad munkát dolgozóinknak, akik seprűket kötnek

 – számolt be a polgármester. Stassné Ullár Hajnalkától megtudtuk, hogy öt fővel továbbra is működik a szociális program. 

Az abban dolgozók feladata a fűnyírás, parlagfű mentesítés, mindezek mellett cserjét gyűjtenek, amit aztán ledarálnak, s azzal fűtik télen a két biokazánt. Utóbbival tetemes összeget spórol meg az önkormányzat.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában