Szoljon podcast

2023.07.04. 18:30

Vízre szállhatnak a sportnap résztvevői Szolnokon

Bárki megismerkedhet a vízi sportok szépségeivel július 22-én Szolnokon. A Holt-Tiszai Vízisport Központban ugyanis másodjára rendezik meg a Vízre, Szolnok! elnevezésű sportnapot, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt vár a Szolnoki Sportcentrum.

Hartai Gergely

Ligeti József és Rózsa József

Fotó: Nagy Balázs

Második alkalommal szervezi meg a Vízre, Szolnok! nevű sportnapot a Szolnoki Sportcentrum a Holt-Tiszai Vízisport Központban. A július 22-én, 9 és 16 óra között zajló esemény részleteiről kedden tartottak helyszíni sajtótájékoztatót.

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az eseményre számos sportprogrammal készülnek. Egyebek mellett indián- és kajak-kenuzással, sárkányhajózással, tengeri evezős hajóval és SUP-pal várják majd a vízi sportok szerelmeseit. Az eszközöket a sportcentrum biztosítja.

– Jó alkalom ez arra, hogy megmutassuk az alapokat, és hogy milyen vízi jártasságokra lehet szert tenni. A vízen egyébként motorcsónakos kíséret is rendelkezésre áll – taglalta az ügyvezető.

 

Rózsa József arról is beszámolt, hogy a program regisztrációhoz kötött, tehát aki vízre száll, annak ki kell töltenie egy nyilatkozatot, hogy betartja azokat a kötelezettségeket, amelyeket a szervezők előírtak. Emellett mentőmellény használata is kötelező lesz, melyet a helyszínen vehetnek át a résztvevők.

A sajtótájékoztatón Ligeti József önkormányzati képviselő is megosztotta gondolatait a sajtóval. Kiemelte, nem titkolt szándékuk, hogy a gyerekekkel is megszerettessék a különféle eszközöket, sportágakat.

 Nem elég, hogy világbajnokok edzenek itt, fontos, hogy az utánpótlásról se feledkezzünk meg 

– fogalmazott Ligeti József. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában