Szoljon Insta

2023.08.23. 13:55

Főzni sem tudnak hetek óta – belső hálózati hiba miatt szünetel a gázszolgáltatás a szolnoki társasházban

Szünetel a gázszolgáltatás Szolnokon, a Kút utca 1. szám alatti társasházban – erről kapott levelet szerkesztőségünk a minap az egyik helyi lakótól. A hetek óta húzódó problémával a szolgáltatóhoz fordultunk.

Hartai Gergely

A Kút utca 1. számú társasház

Fotó: Mészáros János

– A Kút utca 1. szám alatti társasházban gázszivárgás miatt lezárták az épületet, már lassan második hónapja lesz, hogy nincs gáz. Nincs meleg víz, nem tudunk főzni semmit. Valami segítség kellene – olvasható a megkeresésben, melynek nyomán felkerestük a szolgáltatót, választ kérve a régóta tartó anomáliára.

Az OPUS Tigáz Zrt. azt közölte, általános szabály, hogy ha munkatársaik gázszivárgást észlelnek, nincs mérlegelési lehetőségük – élet- és vagyonvédelmi szempontok miatt – minden esetben ki kell kapcsolniuk az érintett fogyasztási helyen a gázszolgáltatást.

A Kút utcai társasházban is gázszivárgást észleltek munkatársaink, ezért függesztették fel a gázszolgáltatást. A vizsgálat során kiderült, hogy a társasház belső gázhálózatának meghibásodása okozza a szivárgást. A belső gázhálózat karbantartása az ingatlan tulajdonosának, jelen esetben a társasháznak a felelőssége és feladata, így annak javításáról a társasháznak kell gondoskodnia 

– reagált a vállalat kommunikációs osztálya.

Visszajelzésükből azt is megtudhattuk, hogy amennyiben az ingatlan intézkedik a belső hálózat javításáról, és annak elkészüléséről értesítik a társaságot, akkor soron kívül elvégzik az ilyenkor szükséges nyomáspróbát és intézkednek a gázszolgáltatás visszakapcsolásáról.

– Ez idáig társaságunkhoz nem érkezett jelzés a társasház részéről, miszerint elvégezték a szükséges javításokat. A visszakapcsoláshoz kötődő tennivalókról természetesen munkatársaink tájékoztatták a társasház közös képviselőjét is – zárta sorait a szolgáltató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában