Ünnepelt a város

2023.08.21. 11:25

Kladiva Imre nyugalmazott plébános lett Jászapáti új díszpolgára – galériával

Az önkormányzat, a Jászapáti Gazdakör és a Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség szervezésében a Kisboldogasszony Római Katolikus templomban ünnepelték a magyar államalapítás évfordulóját Jászapátin.

Illés Anita

Városi kitüntetéseket adtak át augusztus 20-án Jászapátin a római katolikus templomban

Fotó: Pesti József

Az új kenyér megszentelését követő díszünnepségen Farkas Ferenc polgármester mondott ünnepi beszédet, majd a hagyományoknak megfelelően átadták a legrangosabb városi kitüntetéseket. 

A képviselő-testület ebben az évben Kladiva Imre címzetes apátnak, nyugalmazott plébánosnak adományozta oda a díszpolgári címet. A város életének fejlesztése, a település szellemi, erkölcsi és anyagi értékeinek gyarapítása érdekében végzett munkájáért Jászapáti Városért kitüntető címben részesült Kalmár Rozália. Kimagasló közszolgálati tevékenysége elismeréseként Pongó Ágnes közszolgálati díjat vehetett át. A pedagógiai díjat idén Bíró Marianna kapta, posztumusz pedagógiai díjban részesült Mihályi Ferenc. 

A város egészségügyi feladatainak ellátásában tartósan példamutató, kimagasló teljesítménye elismeréseként az egészségügyi és szociális díjat Boros Istvánné érdemelte ki. A vállalkozói díjat a Sütőház Kft. kapta. Polgárőr díjjal ismerték el Nász Zoltán polgárőr önkéntes munkáját. Az év tűzoltója kitüntetést ifj. Nagy-Pál Sándor vehette át. A Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány által alapított „Elszármazottak Jászapátiért” díjat az alapítvány kuratóriuma idén dr. Berdó Éva gyermekorvosnak adományozta. A Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség Szent Kamill díját Mihályi Ábel Mihály és Mihályi Gellért István kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában