Szoljon Insta

2023.08.05. 20:54

Közel ezer zsáknyi hulladékot fogtak ki a Tiszából a petkalózok Kisköre és Szolnok között

Az XI. Tiszai PET Kupán összesen hat tonna hulladéktól szabadították meg a Tisza Kisköre és Szolnok közötti szakaszát.

Köllő Judit

Idén is rengeteg hulladéktól szabadították meg a Petkalózok a Tisza egy szakaszát

Fotó: Nagy Balázs

Szombat délután érkeztek Szolnokra az XI. Tiszai PET Kupa petkalózai, akik az öt napon át tartó szorgalmas munkának köszönhetően hat tonna hulladéktól mentesítették a Tisza Kisköre és Szolnok közötti szakaszát. Az eseményen nem maradhatott el az esti mulatozás sem, amelynek megkoronázásaként a legkitartóbb csapatokat díjazták.

Doró Viktória, a PET Kupa egyik kommunikációért felelős munkatársa arról számolt be hírportáluknak, hogy idén az első helyezést a Siemens Energy csapata zsebelte be, akik 250 zsáknyi hulladékot gyűjtöttek. A második helyen a Siemens Evezősök, harmadikként pedig a Kötivizig csapata végzett. A szokásokhoz híven ezúttal is átadták a Tisza hőse díjat, amelyet ugyancsak a Siemens Energy vehetett át.

A beszélgetés során arra is fény derült, hogy az öt napon át tartó, 70 folyamkilométernyi szakaszon öt számítógép-monitort, egy hatalmas linóleum darabot, játékbaba darabokat, üveget és ezernyi PET-palackot halásztak ki a Tiszából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában