Szoljon podcast

2023.08.23. 17:18

Összefogott a város: 80 rászoruló családnak jut a tanszeradományból Szolnokon – galériával

Az iskolakezdés mindig megterheli a családok pénztárcáját, a rászorulóknak pedig különösen nehéz dolguk van szeptember közeledtével. A vármegyeszékhely és a Humán Szolgáltató Központ közös összefogásával összegyűlt tanszerekkel közel nyolcvan családnak tudnak segíteni, a csomagok egy részét szerdán osztották ki.

Köllő Judit

Nagy Bence nagymamájával, Nagy Vendelnével vette át a különböző tanszerekből álló adománycsomagot

Fotó: Mészáros János

Idén is számos jótevő segítette a rászoruló családok tanévkezdését a vármegyeszékhelyen. Az önkormányzat és a Humán Szolgáltató Központ koordinálásával ebben az évben közel nyolcvan hátrányos helyzetű, iskoláskorú gyermeküket nevelő családnak segítenek.

Minden tanév közeledtével nagy hangsúlyt kap a rászoruló családok megsegítése 

– fejtette ki a szerdai adományosztáson Szalay Ferenc polgármester. 

– Ebben a tevékenységben több szolnoki szervezet is partner, így mindez nem csak a mi érdemünk. Többek között komoly anyagi támogatás érkezett a Szigligeti Színháztól, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézménytől, a Szolnoki Sportcentrumól, a Humán Szolgáltató Központtól és a Béres Gyógyszergyártól is. Hozzávetőlegesen hetven-nyolcvan családnak tudunk segíteni az összegyűjtött támogatásból. Ráadásul az ilyen kezdeményezések nem állnak távol a szolnokiaktól, több lakótelepen, vagy például az Üteg és a Sashalmi úton is gyűjtenek a rászoruló családoknak. Azt gondolom, hogy ezek a megmozdulások azt példázzák, hogy a helybéliek ennyire sorsukon viselik a rászoruló családok életét ebben a hetvenezres városban – tette hozzá a polgármester.

Az eseményen elhangzott: komoly hátránnyal indulnak tanévkezdéskor azok a diákok, akik nem tudják beszerezni a tanuláshoz, feladataik elvégzéséhez szükséges eszközöket.

– Hosszú évek óra hagyomány a polgármesteri hivatalban, hogy egy-egy alkalomra gyűjtést szervezünk – vette át a szót dr. Sebestyén Ildikó címzetes jegyző. – A kollégák már maguktól kezdeményezik, hogy akár iskolakezdéskör, akár ünnepek előtt segítsük azokat, akik nehéz helyzetben vannak. Azt gondolom, hogy adni jó, viszont egy felelősség is – a feladatunk az, hogy támogatást és segítséget nyújtsunk. Ebben az adománycsomagban minden olyan iskolai eszköz megtalálható, mely elengedhetetlen a szeptemberi tanévkezdéshez. Számtalan iskolatáska, tolltartó, tornazsák, különböző ceruzák és írószerek, füzetek kaptak benne helyet. Ezek mind a lehető legjobb helyre kerülnek!

 

Nagy Vendelné és unokája, Nagy Bence is örömmel vette át az adománycsomagot. Bence most kezdi az ötödik osztályt, a fiatalember csillogó szemekkel vette át Szalay Ferenctől és dr. Sebestyén Ildikótól a tanszereket.

– Nagyon örülünk a csomagnak, hiszen a menyem teljesen egyedül neveli a két unokámat, ugyanis a férje alig tudja támogatni őket. Nagyrészt csak az édesanya fizetése és a családi pótlék marad – kezdte Nagy Vendelné. – A gyermekek édesanyja nagyon sokat dolgozik, és bár rendelkezik rendszeres jövedelemmel, a mai árak mellett kifejezetten nehezen tudnák kigazdálkodni a tanszereket – tette hozzá a nagymama.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában