Lista

2023.08.28. 09:00

Rendkívüli közgyűlés Szolnokon, fogyatkozó dolgozók a jenői Mira telepén – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Szemét, tócsák és ürülék: kívül és belül is borzalmasan fest a törökszentmiklósi Piramis, ötven év különleges emlékeit idézték fel a szolnoki piacon – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Rendkívüli ülést tartott a közgyűlés

Fotó: Mészáros János

1. Szolnok döntött: nem működhet munkásszállóként a Hotel Tisza; parkoló épül az új Aldi mellé

Halaszthatatlan döntések, határidőre benyújtandó határozatok miatt múlt hét csütörtökön rendkívüli ülést tartott a szolnoki közgyűlés. Mindössze néhány előterjesztést tartalmazott az aktuális napirendi sor, ám közülük több is elérheti a lakossági ingerküszöböt.

2. Elhunyt a többszörösen kitüntetett egykori osztályvezető

Életének 76. évében elhunyt dr. Berki Ferencné, aki a pedagóguspályát otthagyva 1989-től dolgozott a szolnoki polgármesteri hivatalnál. Kezdetben a művelődési, oktatási és sport osztályt vezette, majd a humán közszolgáltatások főosztályát irányította. 

Dr. Berki Ferencné 76 éves volt
Forrás: Szolnok város hivatalos oldala 

3. „Várakozással teli a hangulat” – végigjárta a ranglétrát a Szolnoki Tankerületi Központ új vezetője, Rusvai Károly

Több mint három évtizede választotta a pedagógusi pályát Rusvai Károly, saját elmondása szerint is végigjárta a ranglétrát. Idén nyáron a Szolnoki Tankerületi Központ élére nevezték ki. Az új kihívásokról, a státusztörvény hatásairól és a tanév rendjéről is kérdeztük az új vezetőt.

Bizakodva tekint a jövőbe Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ új igazgatója
Fotó: P. Pusztai Nóra

4. Személyautó ütközött tehergépkocsival a szolnoki Szent István hídon

Egy személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze múlt hét kedden délelőtt 11 óra után Szolnokon, a Szent István hídon. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a helyszínen jelentős forgalomtorlódás alakult ki.

5. Befellegzett a Mira víznek? Megszüntették a palackozót, elküldtek dolgozókat a gyógyvíz-telepről Tiszajenőn

Egy falu „márkája” tűnhet el egyik napról a másikra. A centenáriumát tavaly ünnepelő Mira keserű gyógyvíz tiszajenői telepén fogynak a dolgozók. Évek óta csapadékhiányos a térség, a kutak nem töltődnek fel keserűsós-vizekkel, ráadásul még a termék iránt is csökkent a kereslet.

Horthy Csaba önkormányzati képviselő az egyik kutat mutatja
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában