Szoljon Insta

2023.08.31. 19:55

Szolnok legnívósabb díjait adták át a kulturális központban

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön Szolnok legrangosabb díjait az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében. Az emelkedett eseményen Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a rendezvény vendégeit, kitüntetettjeit. Az estébe nyúló gálaműsoron a Szolnok Díszpolgára címet is odaítélték.

Hartai Gergely

Több rangos díjat is kiosztottak a csütörtöki rendezvényen

Fotó: Nagy Balázs

A program nyitányában elhangzott, a helyi önkormányzat döntése alapján a vármegyeszékhely a Millennium évétől a Pest-Szolnok vasútvonal átadásának emléke előtt is tisztelegve szeptember elsején ünnepli a város napját. Ehhez kapcsolódóan számos programon vehetnek részt az érdeklődők, és a település legrangosabb díjait is ekkor adják át.

A mostani díjkiosztó gálát Mága Cintia Kira énekes műsora indította, aki az idei Kiugró tehetségkutató vetélkedő egyik felfedezettje. Cintia az Ádám Jenő Zeneiskola növendéke. Ezt követően a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus műsorát láthatta a közönség. 

A program első felében Szalay Ferenc polgármester mondta el ünnepi gondolatait, aki beszédében a díjazottak érdemeit, a munkásságuk által teremtett értékeket méltatta. Mint megtudhattuk, ebben az esztendőben is számos jeles személyiség és szervezet tevékenységét ismerték el. A városi díjakat Szalay Ferenc polgármestertől vehették át a kitüntetettek.

A Szolnokért Emlékérem Arany fokozatával tüntették ki Vajna Katalin zenepedagógust, kóruskarnagyot, az Ádám Jenő Zeneiskola alapítóját. Gróf Szapáry Gyula-díjban részesült az Auchan Szolnok, a Borovi Faipari Zrt. és Dancz János egyéni vállalkozó, az Evezős Csárda tulajdonosa. Kátay Endre-díjat adományoztak a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft.-nek. Ezüst Pelikán Díjat vehetett át a rendezvényen dr. Rudner Ervin főorvos, a Szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, Guba Kálmánné, a Coop Szolnok a Közösségért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Nagy Dénes közlekedésépítő mérnök, tervező. 

A Szolnok Díszpolgára kitüntető címet idén Dunai Zoltánnak, a Stadler Trains Magyarország Kft. alapító-vezérigazgatójának ítélték oda.

A díjátadó zárásaként a Szandaszőlős Táncegyüttes, a Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes, a Corvinka Gyermek Néptáncegyüttes és a Tisza Táncegyüttes felnőtt táncosainak közös műsorát láthatták a megjelentek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában