Galériával

2023.09.09. 15:30

Ellenállhatatlan ízekkel csábítja a látogatókat a szolnoki gulyásfesztivál

Szombat reggel óta zajlanak a programok, még délután és este sem késő kilátogatni a Tiszaligetbe.

Köllő Judit

A főzőversenyen résztvevő csapatok kiváló hangulatban láttak munkához

Fotó: Nagy Balázs

Idén is korán érkeztek az első látogatók a gulyásfesztivál szombati napjára. A programok mellett természetesen számtalan finomsággal készültek a szervezők. A rendezvény megnyitóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere maga is kiemelte, hogy az elmúlt 25 év is azt példázza, a gulyásfesztivál fontos gasztrokulturális értéke lett a városnak, egy olyan rendezvénnyé nőtte ki magát, amely a hagyományápolásban is jelentős szerepet játszik.

A településvezető szerint a fesztivál nagy érdeme, hogy családi és baráti kapcsolatokat is elmélyíthet, a közös étkezéseknek és programoknak köszönhetően. 

Szavait igazolta is a rendezvény, hiszen a főzőversenyen résztvevő csapatok kiváló hangulatban láttak munkához, már a reggeli órákban alágyújtottak a bográcsoknak, a tiszaligeti fák lombjai alatt a füst mellett egyre inkább a mennyei finomságok illata is terjedni kezdett.

Az út mellett kézműves termékek és helyi finomságok sora várta az érdeklődőket. A legtöbb helyen még kóstolót is kaphattak a mennyei portékákból az arra járók.

Szolnok tradicionális gasztronómiai fesztiválja azonban nem csak az étkezésekről szól, egész nap különleges programok sora várja a látogatókat.

Többek között íjász próbákkal, ügyességi játékokkal, erő sarokkal és állatsimogatóval csábítják a látogatókat a Tiszaligetben kialakított Óperenciás Birodalomban. Délután különböző színpadi beszélgetések gazdagítják a programot, később pedig gyermek és felnőtt táncház, valamint koncertek biztosítják a jó hangulatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában