Szoljon Insta

2023.09.16. 20:50

Fény derült az idei Prima-díjasok személyére: ők vehették át a rangos elismerést – galériával

Már hagyomány, hogy szeptemberben nagyszabású ünnepségen köszöntik a vármegye legkiválóbbjait. Idén immár tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Prima Gálát. Szombat este öt kimagasló teljesítményt nyújtó kiválóság vehetett át rangos díjat.

Kovács Berta

Idén is nagyszabású ünnepségen köszöntötték a Jászkunság legkiválóbbjait

Fotó: Kiss János

Szombat este megtelt vendégekkel a szolnoki Szigligeti Színház, méltó helyet biztosítva a nagyszabású estnek. A kulturális műsorral színesített rendezvényen idén is neves előadók gondoskodtak a kulturális élményről. 

A Prima Primissima díjat Demján Sándor üzletember 2003-ban alapította a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával. Ez 2005-től egészül ki a Területi Prima díjakkal. Szűkebb hazánkban 2005. szeptember 16-án rendezték meg az első ünnepélyt, a területi Prima-gála atyjaként is emlegetett dr. Lits József vármegyei VOSZ-elnök kezdeményezésére. A díjat a civil szféra javaslata és lakossági szavazatok alapján, egy szakmai grémium értékelésével megtámogatva ítélik oda a legkiválóbbaknak.

Dr. Lits József köszöntőjében arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány okozta károk után sem lett könnyebb az elmúlt évben a vállalkozók helyzete, növekvő költségekkel, megugró energiaárakkal, egyes területeken nyersanyaghiánnyal, munkaerő-hiánnyal, vagy éppen visszaeső megrendelésekkel kellett, kell szembe nézniük. A gazdaság pedig mindennek, a társadalomnak, a kultúrának, az oktatásnak, az egészségügynek is az alapja. Persze ennek ellenkezője is igaz. A kultúra, a művészetek, a tudomány az, ami – Weöres Sándor szavait idézve – vissza tudja adni az embernek az emberséget, még ebben a nehéz időszakban is. Ezt érezték azok a vállalkozók is, akik a szűkösödő lehetőségeik ellenére is igyekeztek segíteni, támogatták az idei gála megszervezését.

A legnagyobb izgalom természetesen idén is a Primák kihirdetését kísérte. A jelöltekre idén az Új Néplapból kivágott szelvények mellett online is lehetett voksolni, a rekordszámban beérkezett szavazatok és a tanácsadó testület véleménye alapján ezúttal is három Prima-díjat – és vele együtt nettó egymillió forintot – ítéltek oda, valamint közönségdíjat és különdíjat is átadtak, ez utóbbival járó jutalom nettó 250 ezer forint. 

Idén közönségdíjban részesült Rimóczi Ágnes, az Új Néplap és a Szoljon.hu újságírója. Különdíjat vehetett át Vámosi Antal könnyűbúvár. Prima-díjban idén is három kiválóság részesült: Józsa Béla építész, Gonda István fazekas mester és dr. Tóth Tibor szociálpolitikus.

A rendezvényen hagyományosan tíz vállalkozói díjat is átadnak. Ez évben az év viseletkészítő mestere Tajti Erzsébet, az év természetvédelmi őre Kiss Ferenc, az év kereskedője Urbán Katalin, az év benzinkút üzemeltetője Jánosi Zoltán, az év autófényező mestere Turi István, az év független filmkészítője Ljasuk Dimitry, az év katonai oktatója dr. Dunai Pál alezredes, az év ejtőernyős katonája Szabó Norbert hadnagy, az év híradós katonája Tőtős Lehel főhadnagy, valamint az év rendőre Egedi István rendőr ezredes vehette át az elismerést.

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában