Szoljon Insta

2023.09.02. 15:54

Háromszáz rózsa díszítette idén Szolnok tortáját

A hagyományokhoz híven ismét elfogyaszthatták a szolnokiak a város tortáját. A vármegyeszékhely 948. „születésnapjára” készített cukrászremek óriási tömeget vonzott szombaton kora délután a Hild térre.

Hartai Gergely

A város 948 szeletes tortája

Forrás: MW Archív

Fotó: Kiss János

A Szolnok Napja programsorozat részeként ünnepélyes keretek között vágták fel szombaton a város 948 szeletes tortáját. A gigászi sütemény tömegeket vonzott az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ elé, ahol több százan voltak kíváncsiak, milyen ízű a vármegyeszékhely nagy napjára elkészített finomság.

A Hild téri eseményre ellátogatott Szalay Ferenc polgármester is, aki beszédében arra emlékeztette a résztvevőket, hogy két év múlva jubileumi születésnapot ünnepelhet a város, és ennek okán immár 950 szeletes lesz majd a település tortája.

A város tortája
Fotó: Hartai Gergely

– A Szolnoki Szakképzési Centrum vendéglátóipari iskolája olyan tortát készített a mostani alkalomra, amely a város oktatási rendszerét jelképezi az óvodán és a középiskolán át egészen az egyetemig – fogalmazott a városvezető.

Az idei torta sajátossága, hogy az ínyenc alkotáson mintegy háromszáz vörös rózsadíszt helyeztek el – tudtuk meg. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában