Lomtalanítás

2023.09.25. 16:00

Nyolcszáznegyven tonna lomtól szabadultak meg a szolnokiak

Idén több lomtól szabadultak meg a szolnokiak, mint tavaly. Az elmúlt két hétvégén megtartott lomtalanítás során több mint nyolcszáz tonna hulladékot gyűjtött be a szolgáltató.

Rimóczi Ágnes

A tavalyihoz képest idén 20 százalékkal több lomot dobtak ki a szolnokiak

Fotó: Mészáros János

Befejeződött a lomtalanítás Szolnokon, ami két hétvégén keresztül zajlott. Az NHSZ Szolnok tájékoztatása szerint a tavalyihoz képest 20 százalékkal több lomot dobtak ki a szolnokiak 2023-ban.

– A két begyűjtési napon 840 tonnát meghaladó mennyiséget dolgoztak fel a munkatársaink, akik aprólékos és áldozatos munkával kezelték a kihelyezett lomokat. 30 gépjárművel és 100 kollégával végeztük el ezt a nagy feladatot, különösebb probléma nélkül. A második napon az időjárás sem kedvezett, hiszen részben esőben kellett a gyűjtés végezni, s még egy váratlan eseménnyel is szembe kellett néznie két kollégának – számolt be az eseményekről Molnár Lajos.

Az NHSZ sajtószóvivője arról is szólt, hogy a lakosok jellemzően régi bútoroktól, használati tárgyaktól váltak meg a lomtalanítás során.

– A szolnokiak nagyrésze szerencsére segítette a munkát azzal, hogy csak a lomtalanítás napján helyezték ki a fölösleges tárgyakat az utcára tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában