Hajótörés

2023.09.07. 07:30

Senkit sem hagytak magára a rendkívüli helyzetbe került falvai diákok

A tanév második napján az osztályfőnöki órákat könyvtári foglalkozással kötötték össze, a program nagyon tetszett a gyerekeknek.

Kovács Berta

A gyerekek nagyon élvezték a könyvtári programot

Forrás: Beküldött fotó

A helyi általános iskola 5.a osztályát látta vendégül a városi könyvtár hétfő délelőtt, a tanév második napján. E napon csak osztályfőnöki óráik voltak a diákoknak, így Füleki Angéla osztályfőnök vetette fel, hogy ezeket az órákat a bibliotékában töltsék.

Mint Császiné Csáti Réka, a művelődési központ és könyvtár igazgatója hangsúlyozta, a cél most is az volt, hogy a kiskamaszoknak kedvet csináljanak a könyvtárba járáshoz, ezt pedig játékos formában igyekeztek elérni, bemutatva, hogy a könyvtár egy varázslatos hely.

Első feladatként le kellett írni, hogy érzik magukat a diákok, e papírokat bedobták a közösbe, majd húztak. A talányosabb megfogalmazásoknál törniük kellett a fejüket, milyen érzelmeket élhetett át valójában az illető. E feladat során mind saját érzelmeik megfogalmazását, mind az empátiát gyakorolhatták az ifjak. Ezt követően négy csoportra osztva fantáziájukat dolgoztathatták, elképzelve, hogy hajótörést szenvedve egy szigetre vetődnek. Első körben el kellett nevezniük a szigetüket, majd az volt a feladat, hogy kitalálják, miként tudják átvészelni, túlélni ezt a helyzetet, különös tekintette a munkamegosztásra. A gyerekek meglepően jól össze tudtak dolgozni és élvezték is a játékot. Egy nagyon fontos szabályt is maguktól fogalmaztak meg: „Senkit nem hagyunk magára!”

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában