Szoljon podcast

2023.10.30. 16:30

Az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium múltjában és jövőjében kalandoztunk el

Jeles évfordulót ünnepelt nemrégiben az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium, amely hatvanöt éves fennállása alkalmából szobrot avatott az intézmény előterében.

Turcsányi János

Stummer-Mészáros Bernadett (balra) és Szendrei-Juhász Ágnes szerint a hatvanöt év alatt hosszú utat járt be az abonyi iskola

Fotó: Hartai Gergely

Jeles évfordulót ünnepelt nemrégiben az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium, amely 65 éves fennállása alkalmából szobrot avatott az intézmény előterében. Az állami fenntartásból az egyház irányítása alá került az intézmény. A Török János Református Oktatási Központ iskolájaként működik tovább, és a Cegléd Nagytemplomi Református Egyházközség lett a fenntartó. Továbbra is gimnáziumi képzést folytatnak, és a jövőben is ez a terv. Változás, hogy a jövőre kezdő gimnazistáknak kötelező lesz a heti két hittanóra.

A szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárral kialakított kapcsolataik is változatlanul megmaradtak, a Honvéd Kadét Program mellett elkötelezett az intézmény, és ez később sem lesz másként, a honvédelmi alapismeretek tantárgy mindkét tagozaton választható. Ha valaki emellett dönt, rengeteg programban vehet részt, például a szolnoki dandárral közösen szervezett eseményeken, repülősnapokon, versenyeken, valamint a lövészetszakkörön. Ha valaki rendőr, katona, vagy a katasztrófavédelem munkatársa szeretne lenni, akkor már most elsajátíthatja azokat a témákat, amelyekből eredményesen érettségizhet.

Az elmúlt évtizedekről, a fenntartóváltásról és a honvédelmi nevelésről a Szoljon.hu podcastjében Stummer-Mészáros Bernadett igazgatónővel és Szendrei-Juhász Ágnes igazgatóhelyettessel beszélgetett Hartai Gergely.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában