Lista

2023.10.02. 09:00

Hősies életmentők Szolnokon, verekedés a kenderesi focimeccsen – mutatjuk az elmúlt hét legjeit

Szirénázó Ladával vitték a kapitányságra a búcsúzó jászberényi alezredest, oldalára borulva állt meg egy autó Kunhegyesnél – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Kiss László (balra) és Mondok László azonnal a hölgy segítségére sietett

Fotó: Mészáros János

1. Óriási balhé a focimeccsen: percekig verte egymást a kenderesi csapat egyik játékosa és ezermestere

A Kenderes–Lurkó Focimánia Vármegye I.-es mérkőzés második félidejében Túri János, a hazai csapat ezermestere – és korábbi játékosa – perceken keresztül folyamatosan csúnya szavakkal ócsárolta a kenderesiek játékosát, Lólé Ferencet, aki egy ideig tűrte a szidalmakat, majd heves verbális vita alakult ki köztük, egy bizonyos ponton azonban elszakadt a cérna a 32 éves játékosnál. Ekkor lejött a pályáról, a karbantartó pedig a korláton belülre lépett és elkezdték egymást ütni. 

2. Megható nyugdíjazás: szirénázó Ladával vitték a kapitányságra a búcsúzó jászberényi alezredest

Lezárult egy korszak. Szemán Ferenc alezredes 1985-ben járőrként kezdte pályafutását a Jászberényi Rendőrkapitányságon, melyhez 38 esztendőn át hű maradt. Nyugdíjba vonulása alkalmából kollégái meglepetéssel búcsúztatták. 

Szemén Ferenc
Meglepetéssel készültek a nyugdíjba vonuló Szemán Ferenc alezredesnek
Forrás: Police.hu

3. Torlódás várható Szolnokon: félpályás útlezárás nehezíti a forgalmat a Tisza-hídon

Félpályás útlezárás volt érvényben a Tisza-híd Szandaszőlős felőli végén szeptember 29-én 17 órától október 1-én estig. A forgalomkorlátozásra a híd dilatációs szerkezetének elemeinek cseréje miatt volt szükség. A munkálatok időtartama alatt a váltakozó irányú közúti forgalmat nappal jelzőőrök, az esti és az éjszakai órákban lámpa irányította.

Forgalomkorlátozás volt érvényben a Tisza-hídnál 
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW archív

4. A kukoricatáblában, oldalára borulva állt meg egy autó Kunhegyesnél

Lehajtott az útról, majd egy árkon átugratva egy kukoricaföldön oldalára borult egy személyautó szeptember 27-én délelőtt a 34-es számú főúton, Kunmadaras és Kunhegyes között. Utóbbi település önkormányzati tűzoltói érkeztek a helyszínre, akik a járművet kézi erővel kerekeire állították, majd áramtalanították. Az autóval egy ember utazott, a helyszínre mentőhelikopter érkezett.

Az autó a kukoricásban állt meg
Fotó: Kunhegyes ÖTP

5. „Ijesztő volt, még most is borzongok” – életmentésben segédkeztek az NHSZ szolnoki munkatársai

Mondok László és Kiss László a napokban tartott lomtalanításban Szolnokon, a Széchenyi városrészben végezte a dolgát, amikor egy rosszul lévő hölgyre figyeltek fel. Az NHSZ munkatársai nem haboztak, azonnal az idős asszony segítségére siettek...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában