Szoljon podcast

2023.10.04. 17:00

Idén már októberben megrendezik az országos hírű szolnoki csokoládéfesztivált

Változatos programokkal várják az érdeklődőket októberben is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Köllő Judit

Balról jobbra: Póta Sándor, Püspöki Dávid, Molnár-Lajos Milán és Pálinkás Csaba

Fotó: Köllő Judit

Egész napos családi programokkal készül októberben is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ. A színekben bővelkedő programokról szerdán délelőtt sajtótájékoztatót tartott Molnár Lajos Milán ügyvezető igazgató, Püspöki Dávid, a Szoldance TSE vezetője, valamint Pálinkás Csaba és Póta Sándor szervezők.

A minden hónap második vasárnapján megtartott helyi termékek vására immáron közkedvelt programmá vált a szolnokiak körében, melyről Póta Sándor szervező mesélt a sajtótájékoztatón. Mint kiderült, idén októberben ez a vásár egy tematikus ünneppel bővül, ahol ismeretterjesztő tablók segítik az egyik aktuális konyhai alapanyag eddig talán még nem ismert oldalát felfedezni. Október 8-án, a szokásos helyen, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ előtt megtartott helyi termékek vásárán tehát a szilváé lesz a főszerep.  Szilvalekváros császármorzsával, gombóccal, Ferdinánd tekerccsel, sörrel és más ínycsiklandozó finomságokkal várják az érdeklődőket. 

Október 15-én Nemzetközi Versenytánc Gálának ad otthont az intézmény, ahol hazai és nemzetközi versenytáncosok és a Szoldance TSE Táncosai is bemutatkoznak. Püspöki Dávid kiemelte: az eseményen többek között fellép a 2023-as felnőtt standard magyar bajnok páros, Szalai Dénes és Balla Petra, de a színpadra lépők között láthatjuk a felnőtt latin világranglistán legelőkelőbb helyen rangsorolt szlovák párost is, Miha Zerjavot és Karcagi Laurát, akik a több mint 1300 párost felvonultató világranglista 18. helyet foglalják el.

Pálinkás Csaba szervező egy másik népszerű eseményre hívta fel a figyelmet. Mint mondta, idén november helyett októberben szervezik meg a sokak által oly kedvelt Szolnoki Országos Csokoládé Fesztivált, amelynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ad otthon október 21 és 22 között. Az esemény a családok és a csokoládéimádók számára egész napos szórakoztató programokat kínál. Az eseményen egzotikus állatokkal és rovarokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők, de bábműsorok és kézműves foglalkozások is várják a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában