Összefoglaló

2023.10.26. 20:01

Kigyulladt egy kamion az M4-esen – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Idén diákpolgármestert és alpolgármestert is választottak a középiskolások Szolnokon. A középiskolákba kihelyezett urnákba szerdán dobhatták be szavazólapjaikat a tanulók. 

A fotós a környezetet olvassa: tájakat, településeket, tárgyakat, épületeket, formákat, jelenségeket, arcokat, alakokat, mozdulatokat. Az újságíró is. Az egyik fényképezőgéppel dolgozik, a másik klaviatúrával. Az eredmény: ezúttal Martfűn barangolhatnak olvasóink.

A Családbarát Magyarország Központ az önkéntes munka elismerésére, az önzetlen magatartás népszerűsítésére alapította az Önként Jöttem díjat, amelyre idén több mint 35 szervezetet jelöltek.

A mostanában már itthon is divatos Halloween-partik vármegyénkben is igen népszerűek lettek. Ezt sem bizonyítja jobban, minthogy a pénteki programjainak nagy része töklámpás faragásról, ijesztő jelmezekről, emellett sok-sok zenéről, táncról szól.

Letépett, szétdobált csirkefejek fogadták Mészáros Melindát, amikor kilépett baromfiudvarára Surjány-újtelepen a minap. A kerítésen embernagyságú lyuk éktelenkedett, negyven baromfit loptak el tőle egyetlen éjszaka alatt. Az ügyben a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen lopás bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást.

Kigyulladt egy kamion az M4-es autóút 70-es kilométerénél, a Szolnok felé vezető úton.

Kreatív levélkép készítő versenyt hirdetett gyerekeknek a jászdózsai könyvtár.

Varga József, Rákócziújfalu polgármestere a falu ünnepi megemlékezésén adta át a helyi polgárőrök munkáját elismerő okleveleket.

A Karcagi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak az 50 éves püspökladányi férfinek a letartóztatását, aki Karcagon, az utcán, kora délután rabolt ki egy rokkant férfit. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

A Szolnoki Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat egy 73 éves szolnoki  férfival szemben. A vád szerint a férfi évekig 92 éves édesanyjával egy szolnoki családi házban lakott, melyből 2022. szeptember 26-án kellett volna kiköltöznie. Ugyanis a férfi kölcsöntartozásai miatt egy végrehajtási eljárás során egy harmadik személy tulajdonába került az ingatlan. 

Másfél milliárd működési hitelfelvételről döntött a szolnoki közgyűlés.

A szüreti mulatság, az emberek és a hagyományok is közösséget teremtenek Tiszakürtön. Kandász Andrea hangulatos videót forgatott a tiszazugi településen.

Sisa Balázs építőművész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a különleges tárlatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában