Összefoglaló

2023.10.29. 20:00

Nyolcvan esztendős korában elhunyt Kovács Mihály, Szolnok Díszpolgára – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Nyolcvan esztendősen elhunyt Kovács Mihály, Szolnok Díszpolgára, valamint a japán kormány által adományozott „Felkelő Nap Rendje Arany és Ezüst Sugarakkal” díjas, továbbá számos nemzetközi, hazai és helyi elismerés birtokosa, a Tisza Táncegyüttes tiszteletbeli, valamint a Jászkun-Japán Baráti Egyesület rendes elnöke.

A meglévő négy körzetből csak kettőben praktizál jelenleg gyermek háziorvos Törökszentmiklóson, ami nem biztonságos egy 23 ezres lélekszámú város ellátása szempontjából. A súlyos helyzet megoldására jelenleg két előterjesztés előkészítésén dolgoznak.  

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó vasárnap dél körül az M44-es autóút 59-es kilométerénél, a Kecskemét felé vezető oldalon, Kunszentmárton közelében. A balesethez a kunszentmártoni és a szarvasi hivatásos tűzoltók vonultak ki, a szarvasi egység áramtalanította a gépkocsit.

A szolnoki népzene és néptánc örömünnepét tartották szombaton az Aba-Novák Agórában rendezett Itt-Honi Népzenei és Néptánctalálkozón. Az esemény nyitányán a résztvevő csoportok együtt táncoltak a színpadon, egy nagy közös produkcióban.

Folytatódtak a minifutball-világbajnokság mérkőzései, amelynek az egyesült arab emírségekbeli Ras al Khaimah a helyszíne. A magyar válogatott, amelynek tagja Tajti Bence, a Facultas Tiszafüredi VSE kapusa, a líbiai gárda elleni 2–1-es győzelemmel folytatta a csoportküzdelmeket.

Tökös napra várta a családokat a Jászberényi Állat- és Növénykert szombaton. A zoo legnépszerűbb őszi programján a hagyományoknak megfelelően a látogatók és a gondozók közösen készítették el a vitamindús menüt az állatoknak. 

Békéscsabán veresége ellenére szépen helytállt a gárda a múlt héten, jó játékukat szerették volna megismételni a fiúk, ezúttal saját közönségük előtt, de nem sikerült góllá váltani fölényüket, és gól nélküli döntetlent értek el a Kecskemét második csapata ellen.

Bár volt néhány pillanat, amikor úgy tűnt, a Szolnoki Olajbányász a maga javára döntheti el fehérvári vendégjátékát, a házigazda Alba mindig rá tudott tenni egy lapáttal, és megérdemelten nyertek 93–73-ra szombat este.

A vízilabda-bajnokság 8. fordulójában a Szolnoki Dózsa-Praktiker 13–8-ra nyert a Szentes otthonában. Ahogy várható az első két negyed hatalmas küzdelmet hozott, többször is változott a vezető kiléte, a fordulást követően azonban a szolnokiak állva hagyták ellenfelüket.

Hét év éberkóma után elhunyt egy zebrán elgázolt fiatal lány. Balkovics Sárit 2016-ban, gimnazista korában ütötte el egy autó, amikor az úttesten akart átkelni. Az elmúlt hét évet éber kómában töltötte, ám múlt hét kedden elhunyt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában