Szoljon Insta

2023.10.29. 06:55

Tök látványos etetésen kapták meg a finom csemegét a jászberényi állatkert lakói

A látogatók „kuktaként” lelkesen kapcsolódtak be az állatok menüjének elkészítésébe.

Illés Anita

Tökös napot tartottak szombaton a Jászberényi Állat- és Növénykertben

Fotó: Pesti József

Tökös napra várta a családokat a Jászberényi Állat- és Növénykert szombaton. A zoo legnépszerűbb őszi programján a hagyományoknak megfelelően a látogatók és a gondozók közösen készítették el a vitamindús menüt az állatoknak. A narancssárga faragott töktányérokat, tökkosarakat többek között zamatos, lédús gyümölcsökkel, roppanós zöldségekkel, keksszel, tojással és hallal töltötték meg. Természetesen nagy gondossággal, a kedvencek igényeinek megfelelően állították össze a bőségtálat, melyet látványetetés keretében a gondozónők adtak oda a zoo lakóinak. 

Ottjártunkkor az ormányos medve család tagjai már alig várták, hogy megkapják a finomságokat, szinte versenyt futottak a töktányér tartalmáért. A vidrák is szemmel láthatóan lelkesedtek a pazar lakomáért. Kicsik és nagyok egyaránt örömmel nézték, ahogy Nudli, a mosómedve és Macika, a barnamedve szintén jóízűen fogyasztotta el a tápanyagokban gazdag ételt. 

A Tökös Napot ebben az évben is tökfej szépségverseny színesítette, a faragott tökkel érkezők százforintos jeggyel léphettek be az állatkertbe. Három fődíjas alkotást hirdettek ki: Szijártó Léna, Habol Hanna Lili és Borsos Adél tökfeje bizonyult a legötletesebbnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában