Jubileum

2023.11.14. 09:00

A középiskola kollégiumának 50 éves fennállására emlékeztek Jászberényben

Többszöri határidő módosítással 1973. november 12-én költözhettek a tanulók az épületbe.

Pesti József

Fotók és dokumentumok között böngésztek a kollégium volt lakói

Fotó: Pesti József

Az 1973 őszén átadott, akkori nevén Erősáramú Szakközép Iskola diákotthonát 34  6 fős szobával építette az ÉPSZER vállalat, majd 1979. április 3-án a követelményeknek megfelelően kollégiummá nyilvánították. A 2004- 2005-ös tanévtől városi kollégiumként működik, jelenleg 69 fő lakja. Az emeleti részen a szobák egy része ma már más funkciót szolgál.

Bencsik Ferenc, a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium szakirányú oktatásért felelős igazgató helyettese, az ünnepség házigazdája köszöntötte a megjelenteket, majd Halász Péter igazgató mondott beszédet.

Kiemelte: A kollégium megfelelő pedagógiai környezet biztosításával elősegíti a társadalmi szerepek tanulását.

A továbbiakban az egykori és a mostani lakók élménybeszámolóját hallhattuk, levetítésre került a Kollégiumi élet 30 éve és most című videóösszeállítás, Bakki Árpádné egykori igazgató pedig visszaemlékezett a diákotthon létrehozására.

Az emléktáblát Csente István, az első Diáktanács elnöke és Burai Tamás jelenlegi DT titkár leplezte le. A különteremben felállított nagy tablókon egykori fotók és dokumentumok között böngészhettek a diákszálló volt lakói.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában