Segítség

2023.11.21. 10:00

Laptopokat kaptak a tiszaföldvári iskolások

A Klebelsberg Központtól hetedikes és tizedikes diákok igényelhettek érintőképernyős laptopot. Az eszközök egy része már megérkezett Tiszaföldvárra.

Pakainé Pusztai Nóra

Vass Zoltán intézményvezető (balra) és Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő együtt tekintette meg a modern laptopokat

Forrás: Herczeg Zsolt közösségi oldala

A Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium 10. osztályos diákjai a napokban kapták meg azokat a laptopokat, amelyeket a KRÉTA rendszerben térítésmentesen lehetett igényelni. Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő közösségi oldalán arról számolt be, a 2023-2024-es tanévben a Klebelsberg Központ országosan 140.000 darab tanulói notebookot oszt ki az állami, egyházi, nemzetiségi önkormányzati és alapítványi fenntartású köznevelési intézmények 7. és 10. évfolyamán tanuló diákjainak.

A Hajnóczyba 135 eszköz került. A Földvári Hírlap közösségi oldalán kifejtették, a többi tiszaföldvári oktatási intézménybe is érkeznek laptopok. A Kossuth Lajos Általános Iskola 65 gépet kapott, Homokra 45 kerül.

A tizedikes diákok a napokban vehették át az igényelt eszközöket. Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő (balra) is megtekintette a korszerű laptopokat 
Forrás: Herczeg Zsolt közösségi oldala

– A Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola minden érintett diákja igényelt számítógépet, ide 43 tanulói gép és 50 oktatást segítő jutott. A Révay György EGYMI oktatási célra szintén kapott 14 számítógépet – sorolták.

A cél az, hogy 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig minden tanulónak, aki igényli, rendelkezésére bocsássanak egy hordozható számítógépet, így modernizálva a tanítás és a tanulás folyamatát. A program a tervek szerint 2024 tavaszán az 5. 6. és 9. évfolyamon tanuló diákok eszközeinek kiosztásával folytatódik. Erre november végéig lehet pályázni a KRÉTA rendszerben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában