Segítségre van szükségük

2023.11.10. 19:51

„Még most is remegünk” – szörnyű baleset érte a kutyás mentőket, kamion csapódott a szolnoki csapattag autójába – galériával

Megrázó balesetet szenvedett a Kutyák Határok Nélkül Franciaországból hazafelé tartó csapata. A szolnoki Kröpfl Erzsébet és egyik kollégája hét mentőkutyával ültek abban az autóban, melyet kamionok zúztak totálkárosra Franciaország egyik sztrádáján. Az autó pótlására gyűjtést indítottak.

Mészáros Géza

Isteni csoda, hogy Erzsébeték épségben szálltak ki a Volkswagenből

Forrás: Kutyák Határok Nélkül Facebook-oldala

Szörnyű hírt közölt közösségi oldalán a Kutyák Határok Nélkül csapata november 10-én, pénteken. Aszerint november 8-án megrázó baleset érte csapatvezetőjüket, Leczki Saroltát, valamint csapattársukat, a szolnoki Kröpfl Erzsébetet, továbbá hét mentőkutyájukat, akik egy ötnapos mentőkutyás tréningútról tértek haza Franciaországból.

Beszámolójuk szerint egy kamion sofőrje vezetés közben rosszul lett, és járművével – áttörve a szalagkorlátot – nagy sebességgel beléjük ütközött, majd egy mögöttük haladó második kamion is beléjük ment. Autójuk totálkárosra tört, azonban valami megmagyarázhatatlan szerencse folytán senki sem sérült meg a járműben.

– Teljesen váratlanul ért bennünket az ütközéssorozat, egymás után kétszer jöttek belénk – válaszolt hírportálunk érdeklődésére Erzsébet, akit már a Franciaországból hazafelé tartó úton, Németországban értük utol telefonon. – Ilyen eseményre nem lehet felkészülni. Két dolognak köszönhetjük, hogy külsérelmi nyomok nélkül megúsztuk a kamion becsapódását. Egyrészt a jó Istennek, a sorsnak, vagy a szerencsének – ki miben hisz. Másrészt a Volkswagenünk kiváló töréstesztjének, melyet mi élőben és gyakorlatban kényszerültünk vizsgáztatni – vélekedett a Kutyák Határok Nélkül csapatának szolnoki tagja.

 

Kröpfl Erzsébet arról is beszámolt, hogy sok segítséget kaptak a francia hatóságoktól. Az ominózus éjszakát a helyi tűzoltóságon töltötték, és bár kimerültek voltak, de a sokk hatásától nem tudtak aludni...

– Semmi testi bajunk nincsen, de mentálisan nagyon megviselt bennünket a baleset. Még most is remegünk, és a szörnyű pillanat beégett a retinánkba. A kutyusok miatt sokat aggódtunk, nincs-e valamilyen belső sérülésük. Velük lelkileg is többet törődtünk, próbáltuk belőlük kifuttatni a traumát. Az elmúlt nap a rendőrségi jegyzőkönyvek felvételével, a helyszíneléssel, a kölcsönautó beszerzésének intézésével és hosszú várakozással, a gondolataink összegzésével telt – árulta el Erzsébet.

A KHN tagjának kisbusza totálkáros lett, speciális szereléseik, valamint az utasterébe szerelt nyolc darab kutyakennel egy része is megsérült. Ráadásul az összeroncsolódott autó – Kröpfl Erzsébet saját gépjárműve, mely elengedhetetlen eszköze munkájához és mentőkutyás hivatásához – menthetetlenné vált.

– Erzsébet magasan képzett mentőkutyás csapattagunk, aki számos éles bevetésen vett részt, ideértve a törökországi földrengés áldozatainak felkutatását és mentését is. Most rajtunk a sor, hogy segítsünk neki, ezért adománygyűjtést szervezünk Erzsébet számára, hogy folytathassa mindennapjait és mentőkutyás tevékenységeit hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Ez az első alkalom 25 éves mentőkutyás pályafutásunk során, hogy társadalmi összefogást és segítséget kérünk. Hálásan köszönjük, ha támogatásukkal hozzájárulnak, és egy méltányos összeget küldenek a megadott bankszámlaszámra. Kérjük, a közlemény rovatba írják bele: „autó”. Köszönettel és tisztelettel: a KHN csapata – fogalmazták meg kérésüket a Kutyák Határok Nélkül csapatának tagjai Facebook-oldalukon.

Kutyák Határok Nélkül számlaszám: 

10101119-22967200-01005006 MBH Bank Kutyák Határok Nélkül (Cím: 1126 Budapest, Németvölgyi út 27.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában