Kocsmakvíz

2023.11.11. 19:30

Megrakott asztalok mellett vetélkedtek a baráti körök Rákóczifalván

A jó értelemben vett kocsmai hangulatot idézte meg a Rákóczifalván a péntek esti batyus kvíz program.

Kovács Berta

A vetélkedő végén a részvevők felsorakoztak a színpadon

Forrás: Beküldött fotó

Remekül szórakoztak péntek este Rákóczifalván a „Batyus Kocsmakvíz” résztvevői péntek este. A Varsány Közösségi Ház éjszakába nyúló, sajátos hangulatú vetélkedőjére tizenegy baráti társaság nevezett be. A 3-7 fős csapatok a legkülönfélébb korosztályt képviseltek, a 18 évesektől a 70 év felettiekig.

A jelentkezőknek maguknak kellett gondoskodnia ízlésük szerint ennivalóról és persze a kocsmai hangulatot idézve innivalóról, így aztán, mint Császiné Csáti Réka, az intézmény igazgatója megjegyezte, valóságos „terülj, terülj asztalkám” jellemezte a helyszínt, a pogácsától kezdve a hurka-kolbászig sokféle finomsággal felpakoltak a résztvevők.

A vetélkedőn szöveges, zenés feladványokat, képrejtvényt is kaptak a csapatok, összesen ötvenet. A feladatok játékos formában, de széles tudásanyagot öleltek fel, így törniük kellett a fejüket a versenyzőknek.

A kvíz végén kihirdették az eredményt, a győztes jelképesen ajándék gyanánt egy üveg pezsgővel térhetett haza.

– Látszik, hogy van igény az ilyen jellegű programokra, melyek nem egy adott érdeklődési körű rétegnek szólnak – állapította meg Császiné Csáti Réka. – Itt különféle korú, beállítottságú emberek szórakozhatnak közösen, egy ilyen vetélkedő így közösségépítésre, a kapcsolatok erősítésére is jó, amellett, hogy játékos formában tudáshoz is jutnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában