Rákóczifalva

2023.12.03. 16:45

A várakozó szülők is szívesen lapozgatnak a Varsány Közösségi Házban

Az könyvtári állományból már törölt és oda fel sem vett ajándékkönyvekből rendeztek be közösségi böngészdét Rákóczifalván.

Kovács Berta

Császiné Csáti Réka és Farkasné Jakab Krisztina rendezi be a böngészdét

Fotó: Nagy Balázs

„Közösségi könyvböngészdét” alakítottak ki Rákóczifalván a Varsány Közösségi Ház és Könyvtár aulájában.

– Mindig kapunk ajándékba könyveket, ezek egy részét nem vesszük fel a könyvtári állományba. Emellett selejtezünk is le kiadványokat. Ilyen könyvekből rendeztünk be egy polcot – mutatott rá Császiné Csáti Réka, az intézmény igazgatója.

– Korábban tettünk ki régebbi magazinokat, újságokat, azt is szívesen lapozgatták itt az emberek. Mivel sokan megfordulnak az intézményben, a különböző gyerekfoglalkozások idején a szülők is itt várakoznak, így jó ötletnek gondoltuk egy afféle olvasókuckó kialakítását.

A könyvösszeállítást bárki kedvére böngészheti, sőt, ha valamelyik olvasmány nagyon megtetszik neki, akár haza is viheti. Császiné Csáti Réka elárulta, már volt, aki itt bukkant rá egy olyan kötetre, amit már három éve keresett, de antikváriumokban sem sikerült hozzájutnia, így kellemes meglepetés volt számára, amikor itt felfedezte. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában