III. Túrkevei Mikulás Futás

2023.12.12. 18:00

Futócipőt húztak a Mikulások Túrkevén

A napokban megtartották a III. Túrkevei Mikulás Futást. Több százan futottak a Ligetben.

Rimóczi Ágnes

Mikulásruhában rótták a köröket a túrkeveiek

Forrás: Forgács Éva

Fotó:

Ha éppen nem kerékpároznak, akkor futnak a túrkeveiek. A városban nagy hagyománya van annak, hogy amikor tudják, népszerűsítik a testmozgást, s ezzel együtt az egészséges életmódot. 

Erről még az ünnepek idején sem feledkeznek meg, bizonyítja ezt, hogy a Túrkevei Atlétikai Club idén is megrendezte a Mikulás futást. Az immár harmadik alkalommal megrendezett mozgásos program ezúttal is nagy népszerűségnek örvendett, mintegy négyszázan húztak futócipőt. 

– És valamilyen ruhadarabot, ami a Mikulást idézte, ez volt ugyanis az egyik „feltétel" – mondta el a programmal kapcsolatban Narancsik Boglárka.

Az önkormányzat kommunikációs munkatársa hozzátette: a futásra nemcsak a városból, de Kisújszállásról, Szolnokról, Gyomaendrődről, Szarvasról is érkeztek. Sőt még a testvérvárosuk, Nagyszalonta is képviselte magát. 

– Fontos, hogy ez nem verseny volt, inkább közösségi program. Az sem volt baj, ha valaki csak végig sétálta a futókört a Ligetben – tette hozzá Narancsik Boglárka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában