Lista

2023.12.20. 12:00

Halálos baleset Szolnokon, iskolai bántalmazás Zagyvarékason – ezek voltak január legolvasottabb hírei

A szolnoki laktanyába akart betörni autójával a budapesti rendőrgyilkos, mentőhelikopterrel szállították a szolnoki Hetényi Géza Kórházba az életveszélyesen megsérült kerékpáros nőt – többek között ezek is szerepeltek január legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A teherautó eleje szinte teljesen megsemmisült. A sofőr a helyszínen életét vesztette

Fotó: Donka Ferenc

1. Mentőhelikopterrel szállították a szolnoki Hetényi Géza Kórházba az életveszélyesen megsérült kerékpáros nőt

Egy 55 éves kerékpáros nőt gázoltak el Jászladányon. A biciklis védett úton haladt, mikor elütötték. A nő súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikoptert riasztottak hozzá és a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították.

A mentőhelikopter a baleset helyszínéhez közeli bolt mellett tudott leszállni
Fotó: Pesti József

2. A szolnoki laktanyába akart betörni autójával a rendőrgyilkos

A helyszínen letartóztatták azt a férfit, aki még január elején szúrt meg három rendőrt Budapest XI. kerületében. Ketten megsérültek, harmadik társuk pedig a helyszínen meghalt. Mint kiderült, a budapesti esetet megelőző napon Szolnokon keveredett bajba a rendőrgyilkos férfi.

Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan
Fotó: Mihádák Zoltán / Forrás: MTI

3. Halálos baleset: kisteherautó és kamion ütközött Szolnokon

Egy tószegi lakos közlekedett teherautóval január 23-án délután a 4-es számú főúton, Budapest irányából Debrecen felé. Haladása során a 101. kilométerszelvényhez érve, eddig tisztázatlan körülmények között áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött a szemből érkező nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A 45 éves tószegi sofőr olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

4. Brutális bántalmazás a zagyvarékasi iskolában: mindkét karja eltört a hatodikos fiúnak

Mindkét karja eltört annak a hatodikos fiúnak, aki januárban verekedett össze osztálytársával a zagyvarékasi általános iskolában. A verekedés szünetben tört ki. Az édesanya nem érti, hogyan történhetett ez meg egy oktatási intézményben, ahol ráadásul iskolaőr is dolgozik. 

A Zagyvarékasi Damjanich János Általános Iskolában történt a megdöbbentő eset
Forrás: Google Street View

5. Szolnoki születésű kisfiú az év első jászkunsági babája

A 2770 grammal és 50 centiméterrel 2023. január elsején reggel 8 óra 14 perckor tervezett szüléssel, egészségesen jött világra Mihok Benett, az idei év első jászkunsági babája. A vármegye második idei születésű csecsemője is fiú lett egyébként, ő 9.55 perckor született a jászberényi kórházban.

Szimonetta és Benett
Fotó: Mészáros Géza

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában