Lista

2023.12.26. 16:30

Illegális gyorsulási verseny Szolnokon, régészeti szenzáció Kengyelen – ezek voltak július legolvasottabb hírei

Megszüntette a hálapénzt elfogadó orvos munkaviszonyát a Hetényi kórház, elhunyt a Jászberény fiatal kosárlabdázója – többek között ezek is szerepeltek július legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A rendőrség légi eszköze örökítette meg a szokatlan eseményeket

Forrás: Rendőrség

1. Régészeti szenzációt jelentettek be, ötezer éves sírokat rejtett a kengyeli kunhalom

Újabb kunhalmot találtak Kengyel határában tavasszal. A szolnoki Damjanich János Múzeum régészei egy nemzetközi projekt keretében júliusban feltárták a kurgánt, és a két, körülbelül ötezer éves sírban valószínűleg egy nő, és egy férfi földi maradványaira bukkantak.

A régészek két, körülbelül ötezer éves sírra bukkantak
Fotó: Nagy Balázs

2. Halálos iramban Szolnokon: illegális gyorsulási versenyen csaptak le a rendőrök, drón rögzítette az akciót – videóval

Megelevenedett a hollywoodi sikerfilm a vármegyeszékhelyen: a Halálos iramban filmek hangulatát idéző illegális gyorsulási versenyen csaptak le a rendőrök még júliusban, a Felsőszandai réten. Az akciót egy drón is követte a levegőből.

3. Megszüntette a hálapénzt elfogadó orvos munkaviszonyát a Hetényi

Júliusban vettek őrizetbe egy szolnoki orvost üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt. A férfi május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. Nem sokkal később a Hetényi Géza Kórház arról tájékoztatott, hogy az ügyben érintett orvos munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették.

4. Itt a fordulat: mégis letartóztatták a hálapénz elfogadásába belebukott szolnoki orvost!

Júliusban vettek őrizetbe egy szolnoki orvost üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben a nyomozásfelügyeletet ellátó Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ám a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája ezt nem rendelte el. Nem sokkal később aztán jött a fordulat: a Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa július 26-án meghozott határozatával megváltoztatta az elsőfokon eljárt nyomozási bíró végzését, és egy hónapra elrendelte az orvos letartóztatását.

Az orvos korábban a szolnoki Hetényi Géza Kórházban dolgozott, munkaviszonyát azonban megszüntette az intézmény
Fotó: Nagy Balázs

5. Elhunyt a Jászberény fiatal kosárlabdázója

Novák Áron, hosszan tartó, súlyos betegségét követően elhunyt – közölte július 3-án a Jászberényi KSE. A játékosnál 2019-ben diagnosztizáltak agydaganatot, az irányítót Szolnokon, majd Budapesten is kezelték. Novák Áron 23 éves volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában