Tetőzött a folyó

2023.12.26. 16:58

Lassú, elhúzódó apadás várható a Tiszán

Rimóczi Ágnes

A belvárosi Tiszaparti sétány

Fotó: Mészáros János

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a szőke folyó Vásárosnamény feletti szakasza a hóolvadás következtében kismértékben árad. – Emiatt a Közép-Tiszán jelentős visszaáradásra nem kell számítani, azonban az apadás üteme várhatóan lassul – közölték az illetékesek.

Az előző napokban hullott vegyes halmazállapotú csapadék hatására a Zagyván és a Tarnán is árhullám vonul le, ami a felhalmozódott hó olvadását követően a Tarnán kismértékű, a Zagyván pedig jelentősebb vízszintemelkedéseket eredményezett.

 – A zagyvai ágon érkező árhullám, valamint a Tarna lassú apadása következtében Jászteleknél kedden 380-390 centiméteres elhúzódó tetőzésre, majd lassú apadásra kell számítani – tették hozzá.

Mindeközben a Kötivizig munkatársai a dunai árvizeknél is segédkeznek a védekezésben. – December 25-én érkezett meg a Kötivizig Védelmi Osztagának 29 fős csapata a Dunához, hogy segítsenek a győri kollégáknak a védekezési munkákban – tudtuk meg az igazgatóságtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában