Melegétel-osztás

2023.12.19. 15:00

Melegételből sem nélkülözhetnek Szolnokon az anyagi hátrányokkal küszködők

Szolnok több városrészében osztanak manapság meleg ételeket nélkülöző családoknak, hátrányos helyzetű embereknek. Kedden a Széchenyi városrészben található Zöld Ház földszinti aulájában gyülekeztek rászorulók, akiket a Szolnok Segít Programon keresztül értesítettek az ételadomány-osztásról.

Mészáros Géza

KÉP: A Széchenyi városrészben kedden mintegy kétszázötven melegételt osztottak szét a Szolnok Segít Program önkéntesei, valamint dr. Kállai Mária fővédnök és Szalay Ferenc polgármester a rászoruló családoknak F

Fotó: Nagy Balázs

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a Szolnok Segít Program fővédnöke hangsúlyozta, ha tehetnék, az év minden napján jutna különféle támogatás az önhibájukon kívül, de akár az önhibájukból egzisztenciális bajba került, halmozott hátrányokkal küszködő embertársainknak. A program a hidegebb napokra való tekintettel és a karácsony közeledtével ezúttal ingyenes melegétel-adományokkal segíti a rászorulókat.

Megtudtuk, hogy az edényekben tárolt és tartósan forrón tartott egytálételt az NHSZ szolnoki cégcsoportja ajánlotta fel a városházán regisztráltan nehéz szociális körülmények között élő családoknak, mely gulyásokat ráadásul a társaság konyháján főzték.

Szalay Ferenc polgármester arról szólt, hogy a város igyekszik sokrétű támogatással segíteni azt a társadalmi réteget, amelynek anyagi körülményei a közösségi életében nem az adakozásban vesz részt, inkább ellenkezőleg, segítő kezekre van szüksége.

Emlékeztetett, hogy a közelmúltban a szolnoki diákokkal szeretetcsomagokat juttattak el a szegényebbeknek, ezúttal melegételt osztanak, de volt és lesz is, hogy tüzelőadományokat visznek családokhoz.

Tordáné Mátyus Emese, a Szolnok Segít Program koordinátora köszönetét fejezte ki az NHSZ-csoportnak, de a programban adakozóként szereplő cégeknek és magánszemélyeknek, akik tapasztalhatóan az év minden napján szívükön és pénztárcájukon viselik a rászorulók megsegítését. Elmondta, a melegétel-osztás több helyszínen több napon keresztül zajlik, és az érintetteket pontosan értesítették az adományfelvétel lehetőségeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában