Szoljon Insta

2023.12.14. 11:43

Diákok vitték házhoz a szeretetet: hátrányos helyzetű szolnoki családokhoz kopogtattak be - galériával

Szolnok minden évben több száz ezer forintot fordít arra, hogy a városháza szociális osztályánál regisztráltan szegényesebb háztartást fenntartó családok ne csak a szürke hétköznapokon érezzék a közösség odafigyelését, hanem az ünnepek alatt is megtapasztalják a közös öröm érzését. A tradicionális „Házhoz visszük a szeretetet” elnevezésű városi programot ez év végén is útjára indították.

Mészáros Géza

A szolnoki diákok minden évben önként vállalkoznak a nemes feladatra: év végén szeretetcsomagokat osztanak szét a rászoruló embereknek

Fotó: Mészáros János

Csütörtökön délelőtt 9 óra előtt nem sokkal a polgármesteri hivatal második számú épületében, a volt Néplap-székházban általános és középiskolás diákok gyülekeztek egy fontos küldetés miatt. Nem tették számukra kötelezővé, minden egyes tanuló önként jelentkezett a misszióra.

szalay ferenc,szollosi kata, csomag, raszorulok
Az első csomagokat Szalay Ferenc polgármester adta át az útnak induló fiatalok közül Szöllősi Kata diákpolgármesternek
Fotó: Mészáros János

A hagyományos év végi „Házhoz visszük a szeretetet” elnevezésű program idei akciója során a Szolnokon élő mintegy kétszázötven rászorulónak vittek karácsonyi ajándékcsomagot helyi általános és középiskolás diákok az önkormányzat, illetve a város lakói nevében.

Az első csomagokat Szalay Ferenc polgármester adta át az útnak induló fiatalok közül Szöllősi Kata diákpolgármesternek, Horváth Attila Krisztiánnak, a Szolnok Városi Diáktanács elnökének és Petrován Edina alelnöknek, jelképesen mindannyiuknak.

– Ne csak szótlanul átadjátok a csomagokat a rászoruló embereknek, hanem egy-egy öleléssel, simogatással, és néhány percnyi beszélgetéssel éreztessétek velük, hogy egy nagy közösségben élnek. Olyanban, melynek tagjai nem kirekesztik a hátrányokkal élőket, hanem gondoskodnak róluk, ezzel a szerény ajándékkal és törődéssel is ápolják a lelküket – mondta a diákoknak útravalóul Szalay Ferenc polgármester.

– Nagyon büszke vagyok rátok, köszönöm a vállalásotokat – hangoztatta diáktársai felé érzéseit Szöllősi Kata. A diákpolgármester jelezte, hogy a fiatalok részéről eddig nem tapasztalt körülmények között élőkhöz fognak becsengetni, bekopogtatni, de ne a félénkséget, az ijedtséget, hanem a bátorságot és a szeretet erejét osszák meg az átadott csomagokkal együtt a támogatásra szoruló embereknek.

Ezt követően a diákok a szociális támogatások osztályán felvették az ajándékadományokat és útnak indultak…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában