Lista

2023.12.25. 11:00

Szívszorító búcsú Szolnokon, pusztító vihar Jánoshidán – ezek voltak június legolvasottabb hírei

Általuk feldolgozhatatlan méretű hatósági áras tűzifát kapott a nyugdíjas házaspár, a semmiből zúdult kőzápor a gyanútlan sofőrök autóira Jászjákóhalmán – többek között ezek is szerepeltek június legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A szolnoki dandár katonái három elhunyt honvédtársuk – Lőrincz Tamás zászlós, Radnai Ádám százados és Konrád Dávid főhadnagy – képével kísérték a koporsókat

Fotó: Mészáros János

1. A kihallgatást végző rendőrök is meghökkentek a fiatal ladányi tolvaj bejelentésétől

Tizennyolc lopás írható annak a jászladányi fiatalnak a számlájára, akit május végén vettek őrizetbe a jászsági rendőrök. Vallomásában a jogsértő mindent beismert és elmondta, hogy a bűncselekményeket részben társával – akiről egyébként kiderült, hogy még nem töltötte be a 14. életévét – együtt követte el, s meglepetésre önként előadott tizenegy további vagyon elleni bűncselekményt.

A jogsértő mindent beismert
Forrás: Police.hu

2. Megérkezett a helikopter-balesetben elhunyt katonák koporsóit szállító gép a szolnoki bázisra

Katonai tiszteletadással fogadták a kiképzés közben, Horvátországban elhunyt három katona – Radnai Ádám százados, Konrád Dávid főhadnagy és Lőrincz Tamás zászlós – földi maradványait június végén a szolnoki helikopterdandárnál. A három, nemzeti színű lobogóval letakart koporsót a szolnoki Légierő Zenekar gyászindulójának hangja mellett a díszegység sorfala között, dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság parancsnoka felvezetésével szállították az eseményre.

3. Rettegve és zokogva nézték, ahogy az ítéletidő elpusztította életük munkáját

Drámai helyzetet okozott Jánoshidán egy június végén pusztító vihar. Gyökerestől kitépett fák, leszakított ágak, megbontott tetők és beázott falak jelezték, hogy ítéletidő tombolt a településen. A helyiek katasztrófafilmbe illő jelenetekről számoltak be, mindenkit sokkolt a brutális erejű vihar, ami óriási károkat okozott.

Drámai képsorok, hatalmas pusztítást végzett a vihar Jánoshidán
Fotó: Pesti József

4. Általuk feldolgozhatatlan méretű hatósági áras tűzifát kapott a nyugdíjas házaspár

Több, mint fél méter átmérőjű fatörzsek is érkeztek ahhoz a törökszentmiklósi nyugdíjas házaspárhoz, akik hatósági áras tűzifát rendeltek, és ki is fizették annak árát az állami erdőgazdaságnak. A házaspár azonnal jelezte a szállító és a NEFAG Zrt. felé, hogy képtelenek felhasogatni a hatalmas fatörzseket.

Ilyen vastag, három méter hosszú fákat kapott a nyugdíjas házaspár
Forrás: Beküldött fotó

5. A semmiből zúdult kőzápor a gyanútlan sofőrök autóira Jászjákóhalmán

Még 2022. február 9-én este negyed hét körül történt Jászjákóhalmán, hogy három fiatalember egy parkban talált zúzott kövekkel dobált meg négy, a 31-es számú főúton közlekedő személyautót. A Jászberényi Járásbíróság három előkészítő ülést tartott, és az utolsón, május 16-án ítéletet hozott. A vádlottakat bűnösnek mondták ki, a bíróság kettejüket fejenként 80, illetőleg 120 óra közérdekű munkára ítélte, míg a harmadik társukat 1 évre próbára bocsátotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában