Támogatás

2023.12.15. 11:00

Tűzifával segítenek a családoknak Újszászon

Pályázati lehetőség híján önerőből vásárolt szociális tűzifát az újszászi önkormányzat. A tüzelőanyagot a rászoruló családok között osztják szét.

Rimóczi Ágnes

Nagyjából nyolcszáz fővel lépi túl Újszász az ötezer fő lakosságszámot, így a település nem „vehet részt” az évről évre nagy sikernek örvendő szociális tüzelőanyag pályázatban. A városvezetés azonban úgy gondolta, hogy ennek ellenére, és ezzel együtt gondolni kell a városban élő, nehéz helyzetű családokra, így önerőből vásárolt tűzifát.

Az újszászi önkormányzat önerőből segít tűzifával a településen élő rászorulóknak – tájékoztatta hírportálunkat Dobozi Róbert polgármester
Fotó: Mészáros János

– Sajnos a pályázati feltételeknek nem felelünk meg, így saját erőből próbáljuk megoldani a rászorulók segítését. Nyolc millió forintért vásároltunk a Nefagtól fát, a szállítmány vegyesen tartalmaz nyár- és keménylombos fát, mely szerencsére kellően száraz – mondta el Dobozi Róbert.

A polgármester hozzátette: a fát össze is vágták, így konyhakész méretű, amivel nincs további munka, lehet is vele fűteni.

– Sokan már meg is tehették, tehetik ezt, ugyanis nagyon sok családhoz már kiszállították a kollégáink – mutatott rá Dobozi Róbert.

Ahogy a polgármestertől megtudtuk, a tűzifát igényelni kellett.

– Kérelmet kellett beadni, amiket átnéznek a kollégák, s szükség esetén kollégáink környezettanulmányt is végeztek, kimentek a családokhoz. Ezeken a szemléken volt olyan eset, hogy kiderült, az adott család sokkal rosszabb helyzetben van, mint az feltüntették a kérelemben. Mindezeket figyelembe véve leszenk olyanok, akik később még kapnak újabb támogatást, a családoknak van lehetőségük újra igényleni a tüzelőt – tette hozzá a városvezető.

A tűzifát folyamatosan szállítják a jogosultak ingatlanjaikba. Eddig nagyjából 110-115 család részesült tüzelőtámogatásban, háztartásonként egy erdei köbmétert tudnak adni.

– Természetesen szükség szerint, amennyiben kemény tél lesz, s elfogy a meglévő rakomány, vásárol az önkormányzat újabb adag fát. A fűtési szezon végégig mindenképpen teremtünk lehetőséget arra, hogy a rászorulók kapjanak fát, senkinek ne kelljen fáznia a házában – emelte ki végül a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában