Összefoglaló

2024.01.14. 21:00

A tehetségsegítés témájáról beszélgettünk dr. Kállai Máriával – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért a Jászkunságban.

Annyira tönkrement az örményesi temető kerítésének egy szakasza, hogy el kellett távolítani – ez akkor derült ki, amikor kivágták a közvetlenül mellette álló, megbetegedett tujafákat. A hiányzó kerítésszakaszt várhatóan kora tavasszal pótolja az önkormányzat.

Ebben az évben is folytatódik az Idősek Bűnmegelőzési Akadémiája című nyolc előadásból álló programsorozat Jászberényben. Az ötödik találkozót január 14-én, csütörtökön tartották a Jászberényi Rendőrkapitányság és az önkormányzat Idősügyi Tanácsának szervezésében. Balogh Béla alpolgármester köszöntője után Orosz Tibor rendőr főtörzszászlós, a Jászberényi Rendőrkapitányság megbízott megelőzési előadója többek között az online banki csalások megelőzésére hívta fel a figyelmet. 

Új Tisza-híddal és a Szandaszőlőst elkerülő úttal gyarapodhat a vármegyeszékhely.

Vasárnap délelőtt tartották meg az idei első Helyi Termékek Vásárát az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban

Folytatódott a „Kutasd a múltad!” klubfoglalkozás-sorozat szombaton a Jászapáti Városi Könyvtárban. Mucsi László, a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltárának főlevéltárosa a levéltárak világa után ezúttal a családtörténet-kutatás rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket. 

A tehetség önmagában nem elég, mellé sok munka szükséges és fontos a megfelelő támogatás is. A tehetségsegítés témájáról dr. Kállai Máriát kérdeztük a Szoljon.hu podcastjében. A térségi országgyűlési képviselővel Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő beszélgetett a Nemzeti Tehetség Programról (NTP), valamint az önkormányzatok tehetségtámogató munkájáról.

Különleges grafikai kiállítás nyílik hamarosan Szolnokon, a TISZApART Moziban, mely mester és tanítványai munkáját mutatja be.

Közel 268 millió forintot nyert a TOP Plusz pályázatán Törökszentmiklós a volt Vegytek-telep kármentesítésére, a közbeszerzési eljárás a napokban zárult le.

Három autó ütközött össze Szolnokon, a Debreceni úton vasárnap kora este – számolt be az eseményről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya.

Eseménydús esztendő vár az idén a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltárra. A szolnoki székhelyű intézmény „házhoz visszük a levéltárat” mottóval új kezdeményezést indított, melynek keretében egyebek mellett a családfakutatás fortélyaiba is beavatják az érdeklődőket. Programjaik és munkájuk izgalmas részleteiről Szabóné Maslowski Madlennel, a levéltár munkatársával beszélgettünk.

A vádlott tagadja, hogy megölte volna az apját, azt azonban elismerte, hogy több alkalommal agyba-főbe verte és rugdosta.

Törökszentmiklós térségében jelenleg is dolgoznak a tűzoltók – számolt be a közlekedési balesetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóosztálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában