Összefoglaló

2024.01.26. 20:00

Feljelenti a nevével visszaélő csalókat a szolnoki háziorvos – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Dr. Merkely Béla professzor és dr. Zacher Gábor toxikológus után újabban dr. Hoksári László szolnoki háziorvos nevével és fotójával adnának el gyógyászati készítményt internetes csalók. Bár a kamuriport szövege sok kívánnivalót hagy maga után, a felületes olvasó számára megtévesztő lehet.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra január 25-én este kilenckor óra után arról érkezett bejelentés, miszerint egy tiszaföldvári férfi bánatában fagyálló folyadékot ivott, majd autójával elindult, s egy szántóföldnél parkolt, ahol aztán el is tűnt. A 24 éves fiatal keresésére barátai, és öt kunszentmártoni rendőr indult, végül 22 órakor megtalálták a zavartan viselkedő fiatalembert, akit a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba.

Január 25-én egy 55 ezer forint értékű betonkeverőt tulajdonítottak el egy jánoshidai családi házból. Bejelentést követően, alig fél órán belül rendőrök rábukkantak a férfira, aki azonnal elismerte, hogy ő lopta el az berendezést, amit rögtön el is adott 4 ezer forintért. Mint később kiderült, a férfi több hasonló üzletet is kötött a közelmúltban a lopott tárgyakkal. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegye közútjain végeztek ellenőrzéseket, amikor felfigyeltek egy előttük haladó román járműszerelvényre. A furgon egy trélert húzott maga után, amin egy platós kisteherautót szállított, a kisteherautó platójára pedig még egy személyautót is felpakoltak.

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök Törökszentmiklóson január 25-én délután. A forgalomellenőrző járőrök megállapították, hogy a sofőr úgy ült volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárás indult.

Metsző(k) elnevezéssel nyílt bemutatkozó kiállítás pénteken délután a rákóczifalvai Varsány Közösségi Ház és Könyvtárban. A tárlaton a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény metsző körének szebbnél szebb alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Két település négy helyszínére indult 11 autóval 30 rendőr és 2 kutya. Csörögi és erdőkertesi címeken realizáltak, négy embert elfogtak, kristályt és marihuánát is lefoglaltak. A csörögi és környékbeli kábítószer-kereskedelemhez szorosan kapcsolódó Ny. János volt a legfőbb célszemély. A felderítők gyanúja szerint terjedelmes ügyfélkört látott el egy ideje kábítószerrel.

Lakástűzhöz riasztották a napokban a Váci Mentőállomás bajtársait. A mentők perceken belül a helyszínre is értek, ám nem csak egy ember életét mentették meg. A mentők a helyszínen elláttak egy 50 év körüli nőt, majd az egyik tűzoltó egy eszméletlen kiscicát hozott ki az égő házból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában