Összefoglaló

2024.02.16. 20:00

A WC-ből mentettek ki egy újszülöttet Kisújszálláson, nyomoz a rendőrség – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

A Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság számolt be, hogy udvari WC-ben szülte meg gyermekét egy nő csütörtök este Kisújszálláson. Az újszülött a megszületése után a WC-be esett, a tűzoltók mentették ki. A mentők azonnal ellátták, majd az anyát és az újszülöttet is stabil állapotban vitték kórházba. A rendőrség emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

Néhány hete még javában forgolódott a három óriásdaru az épülő szolnoki Riverstone Hotel fölött, a különféle munkagépek jöttek-mentek a munkaterületet elkerítő nagykapun keresztül, munkások szorgoskodtak a már szerkezetkésznek tűnő építménynél. A közelmúltban azonban egyik napról a másikra, hirtelen megállt a dolgos élet a területen.

Már büntetőeljárás hatálya alatt állt, ennek ellenére újabb vagyon elleni bűncselekményeket követett el egy kunszentmártoni férfi ráadásul fiatalkorú bevonásával. A rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a bíróság el is rendelt.

Még 2023 májusában tiltotta el 1 évre a járművezetéstől a Szolnoki Járásbíróság egy 64 éves szolnoki férfit, mert engedély nélkül vezetett. Ennek ellenére ismét volán mögé ült, ismét elkapták. Emiatt 2023 októberében a Ceglédi Járásbíróság is eltiltotta még másfél évig a vezetéstől. Eredményre azonban ez a büntetés sem vezetett, a férfit ugyanis nem sokkal később harmadszorra is lekapcsolták

A jászkunsági rendőrök csütörtökön 3 körözött személyt fogtak, és 3 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. Az egyenruhások az elmúlt napon 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval Jászberényben február 15-én délután, mikor a rendőrök ellenőrizték. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Megállapították továbbá, hogy a 36 éves férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel

Szerdán zárult Magyarországon az átigazolási időszak, a Szolnoki MÁV pedig honlapján jelentette be a klub körüli játékosmozgásokat. Két játékos is érkezett a csapathoz, egyikük Annus Árpád, aki a Besenyszögnél és a MÁV-nál nevelkedett, felnőtt szinten a 2018/2019-es szezonban szerepelt először a szolnokiaknál, ahol nyolc góllal vette ki a részét a feljutásból.

Eljárást indított a rendőrség egy nő ellen, aki a gyanú szerint tavaly karácsonykor életképes gyermeknek adott életet egy józsefvárosi társasházban, majd az újszülöttet kidobta az ablakon a belső világítóudvarra; a kislány holttestét egy hónappal később találták meg.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik 2023 nyarán egy budapesti buszon, fenyegetéssel szerezték meg egy kiskorú pénzét, majd a buszról leszállva, az Örs vezér terén is kirabolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában